x

Održan Evropski Kup u parabiciklizmu 2014

Održan Evropski Kup u parabiciklizmu 2014

U Beogradu je ovog vikenda, u organizaciji Biciklističkog saveza osoba sa invaliditetom Srbije, po šesti put održan Evropski Kup u parabiciklizmu, jedinstveno i najviše takmičenje ovog ranga u Srbiji i zemljama okruženja. Takmičenje  je održano  u okviru Evropskog Kupa, a visok nivo organizacije uvrstio ga je, kao stalnu trku, u međunarodni kalendar Svetske biciklističke organizacije - UCI.

Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom Grada Beograda - Sekretarijata za sport i omladinu i kao takvo priznato kao stalna manifestacija od interesa za Grad Beograd.

U dva dana i dve različite discipline -  drumska trka i trka na hronometar, učestvovalo je preko šezdeset takmičara iz 14 zemalja Evrope (Italija, Rusija, Austrije, Madjarske, Češke, Slovačke, Slovenije, Poljske, Hrvatske, Rumunije, Crne Gore, Slovenije, Španije i Srbije). Prvog dana, na stazi Ušće održane su drumske trke u 10 kategorija.
Srpski takmičari ostvarili su izuzetne rezultate i na konto naše zemlje upisali nove dragocene bodove za svetsku rang listu koji nagoveštavaju da sa  optimizmom možemo računati da ponovo ostvarimo paraolipijsku normu za 2016. godinu.

Prva mesta su osvojili naši takmičari Danijela Jovanović,u kategoriji C2 devojke, Slobodan Radovanović u kategoriji C5, Matijević Miodrag u kategoriji C3. Srebrno odličje  u kategoriji T1 osvojio je Španović Uroš dok je bronzana medalja pripala Milišu Glavonjiću u kategoriji C1.
Drugog dana takmičenja, na istoj stazi naši takmičari su samo potvdili da i u disciplini hronometar možemo računati na visok plasman u Evro Kupu za 2014. godinu jer, su Danijela Jovanović,u kategoriji C2 devojke, Matijević Miodrag u kategoriji C3 ponovo zauzeli najviši stepenik pobedničkog postolja.

Ovog puta srebro je pripalo Slobodanu Radovanoviću u kategoriji C5 a bronza  Milošu Glavonjiću u kategoriji C1.
Svi učesnici su posebno istakli visok nivo organizacije i time nas obavezali da već od sledeće godine razmišljamo o povećanju broja učesnika a samim tim i nivoa takmičenja. Ono što fascinira strane takmičare je besprekorno obezbedjenje staze i briga za parabicikliste od strane MUP Srbije - Uprave saobraćajne policije za Grad  Beograd  kao i od renomirane medicinske kuće Anlave koja je ponovo bila uz organizatore ovog zahtevnog takmičenja.

Biciklistički savez osoba sa invaliditetom Srbije posebnu zahvalnost za visok nivo tehničke organizacije duguje Sportskom savezu osoba sa invaliditetom Beograda, koji su svoje ljudstvo i nesebično stavili na raspolaganje organizatoru Evropskog  Kupa


Datum: 25.09.2014. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...