x

Održana poslednja trka Red Bull Air Race šampionata

Održana poslednja trka Red Bull Air Race šampionata

Britanac Najdžel Lemb osvojio je titulu svetskog prvaka na Red Bull Air Raceu u nedelju u Špilbergu, Austrija, zauzevši drugo mesto na poslednjoj trci sezone dok je njegov glavni konkurent za titulu Hanes Arh pred domaćom publikom uspeo da stigne samo do četvrtog mesta.

Francuz Nikolas Ivanof pobedio je na poslednjoj trci sezone održanoj u austrijskim Alpima po lepom i sunčanom vremenu ostvarivši tako drugu pobedu u sezoni, ali 9 bodova koje je osvojio Lemb koji je trku završio kao drugi bilo je dovoljno da sa 62 poena u generalnom plasmanu odnese i titulu svetskog prvaka. Lemb je u nedelju leteo pod neverovatnim pritiskom domaće publike i lokalnog heroja Hanesa Arha. Ipak izgleda da je domaći teren napravio veći pritisak na Arha koji je trku završio kao četvrtoplasirani u najuzbudljivijoj završnici od kada se šampionat održava. Austrijanac koji je mogao da se domogne titule svetskog šamiona, sezonu je završio sa 9 bodova manje od Lemba i po treći put zaredom se našao na drugom mestu u generalnom poretku. 

"Ovo je zaista neverovatno“, rekao je Lamb, koji je prvu pobedu ostavrio na trećoj trci sezone održanoj u Maleziji, nakon čega je osvojio 5 drugih mesta koja su mu omogućila da prestigne Arha i Bonoma u generalnom plasmanu. U Austriji, Lemb je izgledao veoma nervozno jer je Arh dominirao tokom sva tri treninga pred trku. "Osećam se veoma srećno jer nisam ni zamišljao da mogu da ostvarim brzinu koja bi mi obezbedila podium. Osećaj je sjajan. Ovo je veliki dan za mene!“Datum: 28.10.2014. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...