Regionalna inicijativa Biciklom na posao

Predstavnici regionalne mreže biciklističkih organizacija i inicijativa pokrenuli su Izazov "Biciklom na posa" čiji je cilj da se stimulišu stanovnici regiona da koriste bicikl kao prevozno sredstvo do posla, umesto automobila, autobusa, tramvaja i ostalih motorizovanih vozila i da bicikl počne i na našim prostorima da se tretira kao ravnopravno prevozno sredstvo.

Ovom kampanjom pozivamo sve koji voze bicikl i one koji razmišljaju o tome da počnu na posao da idu biciklom  da postavljaju slike svog puta do posla biciklom  na Twitter:#BciklomNaPosaoIzazov, FB: https://www.facebook.com/uguzb ili e mail: ulicezabicikliste@uzb.rs i podele sa svima kako izgleda njihov put do posla do 1.10.2014.

’’Biciklom na posao’’ kampanje se dešavuju širom sveta, kao dnevna, nedeljna ili mesečna kampanja, u cilju da se promoviše biciklizam kao svakodnevno prevozno sredstvo i zdrav način života. Te kampanje su često podržane od strane vlasti ili kompanija, koji na različite načine stimulišu ovaj način prevoza.  Tako smo na inicijativu Novosadske biciklističke inicijative u našem gradu pokrenuli ovu kampanju, u želji da povećamo broj ljudi koji na posao idu biciklom.

U izazov ’’Biciklom na posao’’ uključena su druženja iz sledećih država: Srbija: (Novosadska Biciklistička Inicijativa, UG Ulice za bicikliste, Niška saobraćajna unija, Vozi Ulice), Crna Gora (Biciklo.me), Makedonija (Na Točak), Slovenija (Ljubljanska kolesarska mreža), Hrvatska (Bike My Day), Bosna i Hercegovina (Centar za životnu sredinu / Center for Environment),  Mađarska (Magyar Kerékpárosklub).Datum: 26.09.2014.
Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Biciklisti traže popravku Brankovog...
+ Petrović potvrdio svetsku klasu u Is...
+ Aleksandar Đorđević - Hvala svima...
+ Adidas BOOST tim trčaće na Novosads...
+ 1. Svetski izazov u planinskom skejtb...
+ 5. Beogradska trka Deda Mrazeva
+ Amela Terzić na Ženskoj trci 2011

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...