x

Regionalna inicijativa Biciklom na posao

Regionalna inicijativa Biciklom na posao

Predstavnici regionalne mreže biciklističkih organizacija i inicijativa pokrenuli su Izazov "Biciklom na posa" čiji je cilj da se stimulišu stanovnici regiona da koriste bicikl kao prevozno sredstvo do posla, umesto automobila, autobusa, tramvaja i ostalih motorizovanih vozila i da bicikl počne i na našim prostorima da se tretira kao ravnopravno prevozno sredstvo.

Ovom kampanjom pozivamo sve koji voze bicikl i one koji razmišljaju o tome da počnu na posao da idu biciklom  da postavljaju slike svog puta do posla biciklom  na Twitter:#BciklomNaPosaoIzazov, FB: https://www.facebook.com/uguzb ili e mail: ulicezabicikliste@uzb.rs i podele sa svima kako izgleda njihov put do posla do 1.10.2014.

’’Biciklom na posao’’ kampanje se dešavuju širom sveta, kao dnevna, nedeljna ili mesečna kampanja, u cilju da se promoviše biciklizam kao svakodnevno prevozno sredstvo i zdrav način života. Te kampanje su često podržane od strane vlasti ili kompanija, koji na različite načine stimulišu ovaj način prevoza.  Tako smo na inicijativu Novosadske biciklističke inicijative u našem gradu pokrenuli ovu kampanju, u želji da povećamo broj ljudi koji na posao idu biciklom.

U izazov ’’Biciklom na posao’’ uključena su druženja iz sledećih država: Srbija: (Novosadska Biciklistička Inicijativa, UG Ulice za bicikliste, Niška saobraćajna unija, Vozi Ulice), Crna Gora (Biciklo.me), Makedonija (Na Točak), Slovenija (Ljubljanska kolesarska mreža), Hrvatska (Bike My Day), Bosna i Hercegovina (Centar za životnu sredinu / Center for Environment),  Mađarska (Magyar Kerékpárosklub).Datum: 26.09.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...