Potpisan sporazum o sportskoj i omladinskoj saradnji sa UAE

 
 

Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati produbljuju saradnju u omladinskoj i sportskoj sferi, s posebnim akcentom na razmenu iskustava u oblasti rekreativnog sporta i sporta osoba sa invaliditetom, anti-dopinga i sportske medicine, kao i na podsticanje omladinskog volonterizma. 

Memorandum o razumevanju dve zemlje u oblasti omladine i sporta potpisali su  ministar omladine Vanja Udovičić i generalni sekretar Generalnog sekretarijata za omladinu i sport Ujedinjenih Arapskih Emirata Ibrahim Abdul Malik Mohamed Ali. Potpisivanju je prisustvovao i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Džuma Rašid Sejf Zajed al Daheri.

"Današnjim sporazumom o omladinskoj i sportskoj saradnji Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata nastavlja se uspešna saradnja naše dve zemlje. Zajednička nam je želja da širimo sportsku kulturu u našim zajednicama kako bi sport postao način života i time se omogućilo smanjenje pojava različitih bolesti. Takođe, delimo opredeljenje da mladima u Srbiji i Emiratima obezbedimo pozitivno i atraktivno okruženje koje im omogućava da razvijaju fizičke i mentalne sposobnosti, pravilno koriste slobodno vreme, poboljšavaju kreativne sposobnosti, uče se značaju volonterskog rada...", kazao je srpski ministar sporta.

On je naglasio da su Emirati izrazili veliko interesovanje za korišćenje naših iskustava u razvoju sporta osoba s invaliditetom. "To je, slobodno mogu da kažem, oblast u kojoj je Srbija lider u Evropi, što pokazuju i brojne medalje naših paraolimpijaca. Veoma su zainteresovani i za razmenu znanja o organizaciji sportskih institucija, kao i saradnju u  sportskoj medicini i anti-dopingu, u čemu Srbija takođe ima velike uspehe", rekao je Vanja Udovičić.

Ministar je izrazio uverenje da će zajednički rad Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata i u oblastima omladine i sporta pratiti odličan tempo saradnje koju imamo u ekonomiji i infrastrukturi.  "Razmena iskustava je jedan od ključnih činilaca napretka i znam da jedni drugima imamo šta da ponudimo, na doborbit stanovništva obe zemlje", poručio je ministar Udovičić.

Ministarstvo omladine i sporta sporazume o saradnji sprovodi sa 14 zemalja (Makedonija, Republika Srpska, Bosna i Hercegovina, Slovačka, Portugal, Grčka, Holandija, Azerbejdžan, Ukrajina, Turska, Rumunija, Alžir, Belorusija, Crna Gora), a trenutno je u pripremi potpisivanje sa još tri zemlje - Libanom, Egiptom i Indonezijom.Datum: 27.11.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...