x

Daljinskom regatom u NS-u spuštena zavesa na 2014

Daljinskom regatom u NS-u spuštena zavesa na 2014
U subotu, 18. oktobra 2014, u Novom Sadu je održano Treće, završno, kolo Omladinske lige Srbije, poslednje veslačko takmičenje u 2014, čime je i zvanično spuštena zavesa na ovu sezonu. Veslački klub Danubius 1885 se još jednom pokazao kao odličan domaćin a preko 150 veslača i veslačica iz deset srpskih i četiri inostranih klubova su puni utisaka otišli iz Novog Sada.

Takmičenje u Novom Sadu je ujedno predstavljalo i novo kolo Dunavskog kupa u kojem učestvuju po dva kluba iz Srbije, Mađarske i Hrvatske, a priliku da se takmiče na daljinskoj regati na Dunavu na 4 kilometra imali su i gostujuće posade juniorskih i seniorskih skifova.

- Prezadovoljni smo kako je proteklo takmičenje u Novom Sadu a ovu priliku koristim da se zahvalim svim učesnicima kao i Kapetaniji koja je u vreme takmičenja zatvorila plovni put na Dunavu i tako omogućila maksimalne uslove za okršaje na ovoj reci. I vreme je bilo na našoj strani tako da smo, sve ukupno gledano, bili u prilici da organizujemo jedan lep veslaki događaj. Pored takmičenja pionira i kadeta u završnom kolu Omladinske lige na Dunavu je održano i takmičenje koje se bodovalo za nedavno formirani Dunavski kup.

Pored Danubiusa 1885 i Palića za bodove su se borili i mađarski Mohač i hrvatski Iktus. Nažalost, ovo kolo Dunavskog kupa propustili su Vukovar i Baja, s tim što je jedna od gostujućih ekipa bila i Tisa iz Mađarske. Takođe, na Daljinskoj regati kao gostujuće ekipe borili su se juniori i senori u skifovima jer nam je bio cilj da se što više ekipa učestvuje u poslednjem takmičenju u ovoj godini - kazao je prvi čovek Danubiusa 1885 Petar Ibročić i dodao - Na kraju Daljinske regate svi učesnici su se počastili pasuljem koji tradicionalno pripremamo i koji je postao nezaobilazno obeležje ovog takmičenja.

 Datum: 22.10.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...