Daljinskom regatom u NS-u spuštena zavesa na 2014

 
 
U subotu, 18. oktobra 2014, u Novom Sadu je održano Treće, završno, kolo Omladinske lige Srbije, poslednje veslačko takmičenje u 2014, čime je i zvanično spuštena zavesa na ovu sezonu. Veslački klub Danubius 1885 se još jednom pokazao kao odličan domaćin a preko 150 veslača i veslačica iz deset srpskih i četiri inostranih klubova su puni utisaka otišli iz Novog Sada.

Takmičenje u Novom Sadu je ujedno predstavljalo i novo kolo Dunavskog kupa u kojem učestvuju po dva kluba iz Srbije, Mađarske i Hrvatske, a priliku da se takmiče na daljinskoj regati na Dunavu na 4 kilometra imali su i gostujuće posade juniorskih i seniorskih skifova.

- Prezadovoljni smo kako je proteklo takmičenje u Novom Sadu a ovu priliku koristim da se zahvalim svim učesnicima kao i Kapetaniji koja je u vreme takmičenja zatvorila plovni put na Dunavu i tako omogućila maksimalne uslove za okršaje na ovoj reci. I vreme je bilo na našoj strani tako da smo, sve ukupno gledano, bili u prilici da organizujemo jedan lep veslaki događaj. Pored takmičenja pionira i kadeta u završnom kolu Omladinske lige na Dunavu je održano i takmičenje koje se bodovalo za nedavno formirani Dunavski kup.

Pored Danubiusa 1885 i Palića za bodove su se borili i mađarski Mohač i hrvatski Iktus. Nažalost, ovo kolo Dunavskog kupa propustili su Vukovar i Baja, s tim što je jedna od gostujućih ekipa bila i Tisa iz Mađarske. Takođe, na Daljinskoj regati kao gostujuće ekipe borili su se juniori i senori u skifovima jer nam je bio cilj da se što više ekipa učestvuje u poslednjem takmičenju u ovoj godini - kazao je prvi čovek Danubiusa 1885 Petar Ibročić i dodao - Na kraju Daljinske regate svi učesnici su se počastili pasuljem koji tradicionalno pripremamo i koji je postao nezaobilazno obeležje ovog takmičenja.

 Datum: 22.10.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...