Obeležavanje Svetskog dana deteta

 
 

Proslavljeni teniser Nenad Zimonjić, zlatna olimpijka Milica Mandić i brojni drugi poznati sportisti i stipendisti Ministarstva omladine i sporta danas su se na poziv ministra Vanje Udovičića okupili na času fizičkog u beogradskoj osnovnoj školi "Laza Kostić" da na Svetski dan deteta pošalju poruku o pravu dece na zdravo odrastanje.

"Svako dete ima pravo na zdrav život i pravilan fizički razvoj. Tu poruku Ministarstvo omladine i sporta šalje svakog dana, ali danas, na Svetski dan deteta imamo obavezu da još jednom, u punom sastavu - sa sportistima, nastavnicima, lekarima i trenerima - ponovimo i podvučemo tu važnu činjenicu. Današnja deca odrastaju drugačije od naše generacije, manje vremena provode napolju u igri, a mnogo vise pred kompjuterima i na društvenim mrežama. Zato je neophodno uložiti sve napore, uz učešće celog društva, da se roditeljima i deci približi važnost pravilnog vežbanja i pravilne ishrane, redovne rekreacije i fizičke aktivnosti za zdrav život i razvoj dece", istakao je ministar omladine i sporta.

On je rekao da su vrhunski sportisti pravi primer važnosti sporta za razvoj dece i mladih. "A da bi nacija bila zdrava, svi se moramo ugledati na njih i tokom svakog dana naći bar malo vremena da se posvetimo rekreaciji. Ministartsvo omladine i sporta u saradnji sa Savezom za školski sport već nekoliko godina organizuje akciju Sport u škole, gde se deci omogućava dodatno vežbanje, pored onog koje imaju na časovima fizičkog vaspitanja. Taj program, koji se sprovodi širom Srbije, nastaviće se i 2015. jer je cilj države da odgajamo zdravu decu i omladinu", poručio je Vanja Udovičić.

Među sportistima koji su se družili s osnovcima kako bi im približili sve prednosti sporta i rekreacije bili su i tekvodno šampionka Tijana Bogdanović, vaterpolisti Dušan Mandić, Viktor i Strahinja Rašović, fudbalski reprezentativac Predrag Rajković i badmintonci Milica Simić, Dragoslav Petrović, Luka Milić i Igor Bjelan. Društvo im je pravio i glumac Aleksandar Radojičić koji je tumačio lik Balerine u "Montevideu", a treneri i lekari iz Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta demonstrirali su deci pravilno vežbanje.


Datum: 21.11.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...