Održan Memorijal Želibor Mladenović Žele 2014

 
 

Strelci Kikinde osvojili su sa 1.097 krugova serijskom vazdšnom puškom prvo mesto na 12. "Memorijalnom turniru Želibor Mladenović Žele" u Smederevu u spomen na Želimira Mladenovića, nekadašnjeg strelca, prvaka Jugoslavije i Srbije i državnog rekordera, dva puta sportista godine u Smederevu, koji je bio i odličan gimnastičar.

Kikinđani su u konkurenciji 19 ekipa slavili ispred Smedereva sa 1.093 i Bečkereka iz Zrenjanina sa 1.091 krug. Najbolja seniorka sa 40 dijabola, bila je Ines Pašti iz somborskog "Blek horsa" sa 363 kruga, ispred Mladene Ristić iz Aranđelovca sa 361 krugom i Jelene Jakovljević ("Sveti Luka", Smederevo) sa 357 krugova.

Kod seniora, pebedio je  Nikola Milošević (Stražilovo, Sremski Karlovici) sa 379 krugova, drugo mesto pripalo je Novici Petroviću (Smederevo) sa 374 kruga dok je bronzu osvojilo Ervin Šalgo (Kikinda) sa 372 kruga. U takmičenju kadetkinja i kadeta sa 20 dijabola, najviše uspeha imali su strelci Smederava: i kadeti i kadetkinj osvojili su  prva tri mesta,dok je ekipa kadeta trijumfovala. Nije bilo ekipnog proglašenja za kadetkinje.

Rezultati - serijska vazdušna puka - kadeti: 1. Smederevo 511, 2. Crvena zvezda 495, 3. "Blek hors "(Sombor) 406 krugova.
Pojedinačno - kadeti: 1. Veljko Ilić 178, 2, Nemanja Adamović 173, 3. Luka Jevtić (svi Smederevo) 170 krgova itd.
Kadekinje: 1. Natalija Tasić 174, 2. Iva Jovanović 166, 3. Jovana Lazić (sve Smederevo) 164 kruga itd.
U toku takmičenja organizovana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi i prikupljeno je oko 30 jedinica.
Takmičenje je otvorio Siniša Mašović, predsednik Streljačkog saveza Srbije, Streljačkog saveza Smedereva i družine Smederevo, a trofeje je uručila Marija Mladenović, kćerka Želeta Mladenovića.

Organizatorima, smederevskim  Streljačkim družnama "Heroj Srba" i Smederevo, pomogli su Meser Tehnogas a.d. (Smederevo), Pekare "Bilja" i "Klas", Vinarija "Janko", Sportski savez Smedereva, Streljački savez Smedereva i Sokolsko društvo Smederevo.

 Datum: 10.11.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...