x

Beograd na pedale

Beograd na pedale
Grupa beogradskih biciklista entuzijasta (UG Ulice za bicikliste, Internet portal Bajsologija, Novinska agencija Beta, inicijativa Beociklizacija, IBikeBelgrade, Ministarstvo Prostora) je uz pomoć Hanjnrih Bel fondacije realizovala biciklistički priručnik za početnike pod nazivom "Beograd na Pedale" U priručniku se mogu naći saveti tipa: kako odabrati bicikl, kako ga održavati, kuda  ga voziti, zašto ga voziti, na šta obratiti pažnju i kako se obući.

Priručnik je napisan u neformalnom tonu i ponegde se daju saveti koji nisu stoprocentno u skadu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja, ali su svakako vrlo praktični. Digitalnu verziju priručnika možete pronaći na ovom linku:
https://www.dropbox.com/s/b8v9cqy43x1yeb7/Beograd%20na%20pedale%20-%20press.pdf?dl=0

Konferencija za novinare će biti organizovana u saradnji sa EU Info centrom u sali Klubić Doma Omladine u sredu 15.10.2014. godine u 16h.
Ovom prilikom će biti organizovana i kratka biciklistička vožnja za novinare koji će u realnim uslovima imati priliku i da preporuke iz priručnika primene, a organizatori će skrenuti pažnju na nedostatak biciklističke infrastrukture u centru Beograda, kao i na mogućnosti da se ona napravi. Ruta će ići kroz ulice Braće Jugovića, Francusku, preko Trga Republike, Obilićevog venca, Topličinog venca, Maršala Birjuzova, Knez Mihajlove, Trga Republike i Makedonske. Početna i krajnja tačka je Dom Omladine.

Agenda:

    16:00 - 16:15 - Okupljanje učesnika ispred Doma Omladine (ulaz iz Makedonske ulice)
    16:15 - 17:00 - Vožnja po centralnom delu Beograda i povratak
    17:00 - 17:30 - Predstavljanje vodiča Beograd na pedale
    17:30 - 18:00 - DiskusijaDatum: 13.10.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...