Beograd na pedale

 
 
Grupa beogradskih biciklista entuzijasta (UG Ulice za bicikliste, Internet portal Bajsologija, Novinska agencija Beta, inicijativa Beociklizacija, IBikeBelgrade, Ministarstvo Prostora) je uz pomoć Hanjnrih Bel fondacije realizovala biciklistički priručnik za početnike pod nazivom "Beograd na Pedale" U priručniku se mogu naći saveti tipa: kako odabrati bicikl, kako ga održavati, kuda  ga voziti, zašto ga voziti, na šta obratiti pažnju i kako se obući.

Priručnik je napisan u neformalnom tonu i ponegde se daju saveti koji nisu stoprocentno u skadu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja, ali su svakako vrlo praktični. Digitalnu verziju priručnika možete pronaći na ovom linku:
https://www.dropbox.com/s/b8v9cqy43x1yeb7/Beograd%20na%20pedale%20-%20press.pdf?dl=0

Konferencija za novinare će biti organizovana u saradnji sa EU Info centrom u sali Klubić Doma Omladine u sredu 15.10.2014. godine u 16h.
Ovom prilikom će biti organizovana i kratka biciklistička vožnja za novinare koji će u realnim uslovima imati priliku i da preporuke iz priručnika primene, a organizatori će skrenuti pažnju na nedostatak biciklističke infrastrukture u centru Beograda, kao i na mogućnosti da se ona napravi. Ruta će ići kroz ulice Braće Jugovića, Francusku, preko Trga Republike, Obilićevog venca, Topličinog venca, Maršala Birjuzova, Knez Mihajlove, Trga Republike i Makedonske. Početna i krajnja tačka je Dom Omladine.

Agenda:

    16:00 - 16:15 - Okupljanje učesnika ispred Doma Omladine (ulaz iz Makedonske ulice)
    16:15 - 17:00 - Vožnja po centralnom delu Beograda i povratak
    17:00 - 17:30 - Predstavljanje vodiča Beograd na pedale
    17:30 - 18:00 - DiskusijaDatum: 13.10.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...