x

Održan Sportski dan - Sport za sve

Održan Sportski dan - Sport za sve

Sportski dan "Sport za sve" održan je u Ustanovi za decu i mlade "Sremčica" i okupio je korisnike iz osam srodnih ustanova socijalne zaštite u Srbiji, kako bi se takmičili u nekoliko sportova koji podsećaju na "Igre bez granica", a koje su nazvali "Vesela olimpijada".

Učesnicima petog Sportskog dana "Sport za sve" obratio se i predstavnik Rukometnog saveza Srbije.

"Čast mi je da budem danas ovde sa vama, jer ste vi bili prošle godine sa nama na Svetskom prvenstvu, i navijajući za našu reprezentaciju, doneli ste sreću devojkama da osvoje srebrnu medalju. Kao rukomet i kao Savez bićemo uvek sa vama i nadam se da ćete nam biti gosti i na nekom narednom prvenstvu", istakao je Aleksandar Blagojević, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

"Kao društvo koje se potvrđuje odgovornim stavom prema osetljivim grupama sugrađana, među kojima su i deca sa posebnim potrebama, moramo pojedinačno i kroz lični primer da se trudimo da usklađujemo naše vrednosti sa vrednostima demokratskog društva", rekla je Milka Milovanović Minić, direktorka Ustanove za decu i mlade "Sremčica", i dodala, "Mi smo danas primer upravo takve akcije na delu. Rukometni savez Srbije je naš partner na ovom zadatku i naša velika podrška, još od 2013. godine, kada su korisnici Ustanove imali priliku da budu deo atmosfere Svetskog prvenstva".

Specijalni gosti Sportskog dana bile su proslavljene rukometašice Svetlana Obućina i Stana Vuković koje su najboljim ekipama na turniru uručile nagrade, i provele vreme sa korisnicima Ustanove. Pored njih, sportskom danu prisustvovale su i druge broje ličnosti iz javnog života naše zemlje.

Takmičarski deo sportskog dana počeo je revijalnom utakmicom koju su odigrali članovi nacionalnog tima Trke mira i domaćini manifestacije, korisnici ustanove "Sremčica".

 Datum: 29.09.2014. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...