Održan Sportski dan - Sport za sve

 
 

Sportski dan "Sport za sve" održan je u Ustanovi za decu i mlade "Sremčica" i okupio je korisnike iz osam srodnih ustanova socijalne zaštite u Srbiji, kako bi se takmičili u nekoliko sportova koji podsećaju na "Igre bez granica", a koje su nazvali "Vesela olimpijada".

Učesnicima petog Sportskog dana "Sport za sve" obratio se i predstavnik Rukometnog saveza Srbije.

"Čast mi je da budem danas ovde sa vama, jer ste vi bili prošle godine sa nama na Svetskom prvenstvu, i navijajući za našu reprezentaciju, doneli ste sreću devojkama da osvoje srebrnu medalju. Kao rukomet i kao Savez bićemo uvek sa vama i nadam se da ćete nam biti gosti i na nekom narednom prvenstvu", istakao je Aleksandar Blagojević, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

"Kao društvo koje se potvrđuje odgovornim stavom prema osetljivim grupama sugrađana, među kojima su i deca sa posebnim potrebama, moramo pojedinačno i kroz lični primer da se trudimo da usklađujemo naše vrednosti sa vrednostima demokratskog društva", rekla je Milka Milovanović Minić, direktorka Ustanove za decu i mlade "Sremčica", i dodala, "Mi smo danas primer upravo takve akcije na delu. Rukometni savez Srbije je naš partner na ovom zadatku i naša velika podrška, još od 2013. godine, kada su korisnici Ustanove imali priliku da budu deo atmosfere Svetskog prvenstva".

Specijalni gosti Sportskog dana bile su proslavljene rukometašice Svetlana Obućina i Stana Vuković koje su najboljim ekipama na turniru uručile nagrade, i provele vreme sa korisnicima Ustanove. Pored njih, sportskom danu prisustvovale su i druge broje ličnosti iz javnog života naše zemlje.

Takmičarski deo sportskog dana počeo je revijalnom utakmicom koju su odigrali članovi nacionalnog tima Trke mira i domaćini manifestacije, korisnici ustanove "Sremčica".

 Datum: 29.09.2014. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...