x

Promocija badmintona u Petrovcu na Mlavi

Promocija badmintona u Petrovcu na Mlavi
      
U sredu, 8. oktobra 2014, u Petrovcu na Mlavi u organizaciji Badminton saveza Srbije i novog člana naše organizacije Petrvovačkog sportskog kluba organizovana je promocija našeg sporta kojoj su pristustvovali brojni sportski poslenici iz ovog grada, treneri i predsednik tamošnjeg kluba, sadašnji i neki budući badmintoci i badmintonke.

U delegaciji Badminton saveza Srbije bili su predsednik Upravnog odbora BASS Radomir Jovović, glavni trener badminton reprezentacija Milan Barbir i reprezentativci Ilija Pavlović, Miodrag Kaličanin, braća Petrovići, Borko i Dragoslav. Naši reprezentativci su na najbolji način u prelepoj atmosferi Sportskog centra koji nosi ime Dragutina Tomaševića, prvog srpskog olimpijca koji se takmičio pod zastavom Kraljevine Srbije na Olimpijskim igrama u Stokholmu 1912, predstavili sve čari ovog olimpijskog sporta. Deca različitih uzrasta sa ushićenjem su pratila dešavanja na terenu i sa nestrpljenjem su čekala da uzmu reket u ruke i da se oprobaju u "duelima" sa državnim reprezentativcima.

Promociju je uveličalo i prisustvo značajnih sportskih poslenika iz Petrovca na Mlavi predsednika Sportskog saveza Opštine Dragana Martinkovića, direktora Direkcije za omladinu i sport Vladimira Stokića, direktora Sportskog centra "Dragutin Tomašević" Ivana Sokolovića, koji su uz trenere Petrovačkog sportskog kluba Marka Vasića i Ivana Milivojevića i predsednika ovog kluba Dejana Rajića pružali veliku podršku ovoj akciji.

"Prezadovoljan sam kako je protekla promocija badmintona u našem gradu. Zahvaljujem se Badminton savez Srbije koji se maksimalno potrudio da ceo događaj protekne na najvišem nivou, a posebno smo srećni zbog činjenice da su deca imala priliku da na delu vide državne reprezentativce. Popularizacija badmintona u Petrovcu na Mlavi je naš veliki cilj a ovakve akcije su jedan od najboljih načina da ga ispunimo", kazao je Dejan Rajić, prvi čovek Petrovačkog sportskog kluba.

Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava doprinelo je u značajnoj meri promociji badmintona u Petrvcu na Mlavi.


Datum: 10.10.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...