" />
x

Dragoslav Petrović vicešampion u Češkoj

Dragoslav Petrović vicešampion u Češkoj
Dragoslav Petrović u Srbiju donosi srebro zlatnog sjaja. Fantastični srpski junior iz nedelje u nedelju beleži nove istorijske rezultate i pomera granice. Iz češke Orlove se, u pratnji trenera Milana Barbira, vraća kao vicešampion. Nakon prošlonedeljnih bravura u Slovačkoj, kada je osvojio zlatnu medalju ostvarivši šest uzastopnih pobeda, ovoga vikenda je mladi olimpijac Petrović ponovo odigrao izuzetno zabeleživši četiri pobede i odigravši finalni meč za pamćenje protiv Austrijanca Volfanga Gneta, zvanično trećeg evropskog igrača.

RSL Czech Junior International 2014, tradicionalni turnir Svetskog kupa, koji je održan u periodu od 14. do 16. novembra u Orlovi (Češka) okupio je preko 120 takmičara. Dragoslav Petrović je bio postavljen za drugog nosioca u konkurenciji muškaraca pojedinačno. Nakon promovisanja među najbolja 32 igrača, Dragoslav se sastao sa veoma neugodnim češkim reprezentativcem Mihalom Hubačekom. Nakon dva neizvesna seta, Petrović je treći prelomio u svoju korist zabeleživši prvu veoma važnu pobedu na turniru (21:15, 21:23; 21:13). U osmini finala Dragoslav je savladao Holanđanina azijskog porekla Sebastijana Ming Ki Lija u dva seta (21:11, 21:15). U četvrt i polufinalu poraženi su Slovenac Miha Ivanič (21:19, 21:18) i još jedan češki takmičar Petr Beran (21:15, 21:16). Izuzetno dva naporna takmičarska vikenda krunisana su finalnim mečom protiv Volfanga Gneta, takođe mladog austrijskog olimpijca i takmičara sa aktuelnom trećom pozicijom na Evropskoj rang listi. Iako je prvi set na razliku prelomio u svoju korist (22:20), naš najbolji junior nije uspeo da fizički isprati ostatak meča na nivou koji je bio neophodan za pobedu. U drugom setu je Austrijanac bio ubedljiviji (21:13) dok je Dragoslav u trećem setu smogao snage za još jednu neizvesnu završnicu. Četiri poena su delila Petrovića od pobede. Nakon preko sat vremena zvaničnog trajanja najdužeg meča na turniru, Gnet je zasluženo osvojio zlato, osvojivši treći set rezultatom 21:17, dok je naš Dragče, koji je prošle godine zaustavljen u polufinalu ovog turnira, postao vicešampion čime se ponovo svrstao u međunarodnu elitu juniorskog badmintona.

"Iako nisam uspeo da pobedim, zadovoljan sam plasmanom. Nedostajalo mi je snage u finalnom meču i Austrijanac Gnet je zasluženo odneo titulu. Potrebno mi je malo odmora i oporavka nakon čega nastavljam moju najbolju takmičarsku sezonu. Učiniću sve da, formu koju sam dostigao, održavam i tokom  narednih meseci kao i da je tempiram za međunarodne turnire. U decembru me očekuju još dva velika takmičenja u Turskoj. Veoma sam umoran ali i mnogo više srećan. Još jednom hvala svima na podršci i čestitkama koje pristižu iz Srbije i svih krajeva sveta.', izjavio je Dragoslav Petrović, neposredno nakon osvajanja srebrne medalje.

"Prvo čestitke Dragoslavu na još jednom izuzetnom međunarodnom rezultatu. Uspeo je da na dva vezana turnira dođe do finala što je podvig vredan posebne pažnje. Još od samog starta ovog turnira osećao se fizički i mentalno zamoren od 'osvajanja Slovačke', pa nisam bio siguran dokle će Dragoslav dogurati u Češkoj. U finalu posle odličnog starta i osvajanja prvog seta, umor je definitivno prevladao i Dragoslav nije mogao da savlada još jednom odličnog Austrijanca. Mogu da budem apsolutno zadovoljan svime prikazanim, a posebno nekim novim kvalitetima u igri. Po povratku, spustićemo intenzitet treninga kako bi dozvolili Dragoslavu da se oporavi, pa onda nastaviti sa daljim unapređenjima u njegovoj igri i tempiranjem forme za međunarodne turnire odn. Evropsko juniorsko prvenstvo sledeće godine. Još jednom, hvala kolegama, članovima i prijateljima našeg saveza na izuzetnim naporima i pomoći kao i Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije na ogromnoj podršci koju nam pružaju.", kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg najboljeg juniora na turniru u Češkoj.

 Datum: 18.11.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...