Sedam srpskih klubova na međunarodnim ispitima

 
 
Sedam srpskih klubova prijavljeno je za tri međunarodna kupa  koji će se odigrati iduće sedmice.

U Svetskom kupu (Kupu šampiona) igraće u ženskoj konkurenciji Pionir iz Subotice a u muškoj Beograd. Na staze kuglane u Koblahu u Austriji od 30. septembra do 4. oktobra boriće se za tutule i plasman u Ligu šampiona deset ženskih i 14 muških ekipa. Pionir je lane u Apatinu bio treći, a Beograd četvrti.  Osvajači medlja prošle godine bili su kod dama Viktorija  Bamberg (Nemačka), Celje (Slovenija) i Pionir Subotica (Srbija) i kod muškaraca Rotvajs (Nemačka), Sport Podbrezova (Slovačka) i Zeprešić (Hrvatska).

U Kupu Evrope, u kome igraju nacionalni vicešampioni, Srbija  će na stazama kuglane u Varaždinu u Hrvatskoj od 29. septembra do 4. oktobra imati dva predstavnika Srem iz Rume u ženskoj i Niš put u muškoj konkurenciji.  Prijavljeno je 11 ženskih i 14 muških ekipa. Lane su medalje osvojili u ženskoj konkurenciji Rakosegi (Mađarska), Mlaka  Rijeka (Hrvatska) i Elektro Romgas Trgu Mureš (Rumunija)  dok su kod muškaraca najbolji bili Segedin (Mađarska), Zadar (Hravtska) i Viktorij iz Bamberga (Nemačka).

Kup NBC Federacije, čiji će domaćin od 29. septembra do 4. oktbra biti Eringen u Nemačkoj je najmasovnije takmičenje jer igraju trećeplasirane ekipe iz nacionalnih šampionata i najbolji iz nacionalnih kup takmičenja. Kod žene Srbiju će predstavljati zrenjaninski Kristal i Apatin, a kod muškaraca Niš put. Prošle godine Kristal je bio osmi. Učestvovaće 15 ženskih i 25 muških timova. U ženskoj konkurenciji 2013. najbolji su bili Lidolhajm (Nemačka), Valaske Mezirici (Češka) i Istra Poreč (Hrvatska), dok  su u muškoj konkurenciji slavili kuglaši Nojmarkta (Italija) ispred skopskog Makpetrola i mađarskog Ferencvaroša.

Srpski klubovi zabeležili su do sada mnogo dobrih plasmana u ovim takmičenjima. U Svetskom kupu, ženska ekipa subotičkog Pionira je 2012. bila druga, 2010. i 2103. treća, a 2008. i 2011. četvrta. U muškoj konkurenciji Kordun Dunav osiguranje iz Kljajićeva bio je treći 1997. u Augzburgu, a ovaj podvig ponovio je i sjajni tim Beograda "Poštanske štedionice" 2009. u Budimpešti. Beograd je 2013  u Apatinu bio četvrti.

U Evropskom kupu, srpsko kuglanje imalo je mnogo uspeha: 2000. u Skoplju ženska ekipa novobečejskog Jedinstva osvojila je prvo mesto, muški tim Metalca iz Gornjeg Milanovca bio je drugi 2002. u Prerovu i treći u Osijeku 2003, ženski tim Pionira bio je 1997. u Hunedoari treći, dok su kuglaši Niš puta 2009. u Skoplju takođe zauzeli treće mesto. Četvrta mesta osvajali su muška selekcija Crvene zvezde 1998. u Klagenfurtu, ženska ekipa Pionira 2005. u Koblahu, ženska ekipa novobečejskog Jedinstva 2012. u Apatinu  i muški tim Sente Visa prom takođe 2012. u Apatinu.

U Kupu NBC federacije, ženska ekipa SPC Vojvodine je 2005. u Novom Sadu bila druga, baš kao i muški tim Beograd "Poštanska štedionica"  2007. u Augzburgu i muški tim Partizana 2012. u Banjaluci.  Muški tim Jedinstva iz Novog Bečeja je 2002. u prvom Kupu NBC u Škopauu u Nemačkoj zauzeo treće mesto.

 Datum: 29.09.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...