Lukanjac iz Pirota sa rekordom osvojio Kup Srbije

 
 
Strelci pirotske družine "Milorad Mančić Lukanjac" pobednici su finala Kupa Srbije serijskom vazdušnom puškom sa novim rekordom ovog takmičenja od 1.835 krugova! Ovo je peta titula Piroćanaca od  2004. u Kupu Srbije.

Na strelištu u Pančevu gađalo se na dve vatrene linije sa po 11 mesta i drugo mesto osvojila je ekipa prošlogodinjeg pobednika Mladosti iz Inđije sa 1.789 krugova, dok je treći, u konkurenciji deset klubova, Metalac iz Bora sa 1.766 krugova.

U Kupu Srbije u ekipi gađaju kadet i kadetkinja, junior i juniorka, senior i seniorka. Po kategorijama, najbolji su bili - pionir Dušan Renčev ("Lukanjac") 180, pionirka: Marija Beličić (Bor) 185, junior: Vukašin Bojić (Mladost) 372, juniorka: Nevena Zečević (Aranđelovac) 364, senior: Branislav Andrejić ("Lukanjac") 378, seniorka: Maja Latić ("Lukanjac") 370 krugova. "Idealni tim" finala Kupa Srbije u kome je troje strelaca bilo iz Pirota, imao je ukupno 1.847 krugova, bolje od rekorda.

Održano je i revijalno takmilčenje trenera ekipa sa po pet dijabola i pobedio je Dragan Alampijević učitelj strelaca Mladosti sa 47 krugova, drugi je bio Zoran Popov iz Uljme sa 44, a treći Goran Vranov iz Metalca sa 42 kruga.

Trofeje je uručio predsednik Streljačkog saveza Srbije Siniša Mašović, dok je priznanja trenerima predao Živica Dimković, predsednik odličnog organzatora družine Pančevo, koja je  za ovo takmičenje pustila u rad novu salu u staroj zgradi sa 11 mesta.

Pobednici Kupa Srbije u poslednjih 11 sezona: 2014. "Lukanjac" (Pirot), 2013. Mladost (Inđija), 2012. Jedinstvo (Stara Pazova), 2011. Pančevo, 2010. Mladost (Inđija), 2009. "Lukanjac" (Pirot), 2008. "Lukanjac", 2007. "Lukanjac", 2006. "Lukanjac", 2005. Pančevo, 2004. Pančevo

 


Datum: 03.11.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...