x

Nikla kuglana za Sajam sporta

Nikla kuglana za Sajam sporta

Kuglaški savez Srbije, u saradnji sa renomiranim proizvođačem kuglana, nemačkim Funkom, montirao je specijalno za Sajam sporta koji će se u hali 2 Beogradskog sajama održati od 27. do 29. novembra, jednu kuglašku stazu!

- Cilj nam je da najširem krugu posetilaca i ljubitelja sporta predstavimo izbliza kuglaški sport, jedan od najuspešnijih u porodici neolimpijskih sportova, jer će svako ko dođe moći da se oproba - istakao je Vojko Pavlović generalni sekretar  Kuglaškog saveza Srbije.- Pomogaće im i biti demonstratori mladi takmičari i takmičarke, nosioci svetskih medalja, a posetioci će na našem štandu  imati prilike da vide pehare svetskih šampiona, seniorske reprezentacije Srbije kao i druge trofeje. Video prezentacija obuhvata fotografije sa prvog šampionata sveta 1953. u Beogradu, faksimile "Kuglaškog lista" koji je izlazio od 1932. pa do sredine prošlog veka,  a kamerom i perom su zabeleženi i ostali najznačajniji uspesi srpskog kuglanja do danas...

Stazu je montirao istaknuti stručnjak, prvotimac Kuglaškog kluba Crvene zvezde  Željko Miličević. Na štandu Kuglaškog saveza Srbije dežuraće i kuglašice iz beogradskog kluba Pobednik jesenjeg prvaka bez poraza u Prvoj Ligi Srbije - Centar. U toku sajma okupiće se i reprezentativci stipendisti MOS koji će prisustvovati otvaranju 27. novembra u 12 časova, kada će i ostale srpske vrhunske sportiste pozdraviti Vanja Udovičić ministar omladine i sporta Srbije i drugi uglednici.

Postavljanju štanda prisustvovao je i direktor kuglaških reprezentacija Milan Jovanović, inače i autor video prezentacije KS Srbije.

Predstavljanje Kuglaškog saveza Srbije planirano je za subotu 29. novembra oko 17,15 časova.

 Datum: 27.11.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...