Uspeh sportista Beograda na igrama u Sarajevu

 
 
Sportisti sa invaliditetom našeg Grada postigli su izvanredan uspeh na upravo održanim Igrama u Sarajevu, gde su svojim rezultatima i ponašanjem potvrdili ugled koji su prethodnim nastupima stekli među prijateljima, brojnim sportskim rivalima i partnerima, iz zemalja u regionu.

Ukupno 15 (petnaest) medalja osvojili su takmičari iz Beograda na Sportskim igrama za osobe sa intelektualnim teškoćama  koje već IV godinu zaredom organizuju Udruženje i Specijalna olimpijada BiH gde se od 25. do 28. o.m. u ukupno 8(osam) disciplina nadmetalo nekoliko stotina učesnika iz više zemalja  pre svega sa prostora bivše Jugoslavije.

Najsjajnija, zlatna odličja za osvojena prva mesta,  među našim takmičarima su izborili Dragana Vuksan i Goran Stjepanović u stonom tenisu, a takođe i ekipe  - sastav: Petar Ostojić i Bojan Krstić  u kuglanju sa  Slobodanom  Markovićem, kao i boćanju sa Goranom Stjepanovićem. Takođe, medalje su osvojene i u atletici, dve srebrne i dve bronzane, srebro u plivanju, kao i srebro i bronza u stonom tenisu.

Nosilac i organizator učešća naše ekipe na ovim Igrama  bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda,  a njihovo opremanje i odlazak omogućila je kao donator Rajfajzen banka, kao što su odgovarajuću podršku i pomoć pružili Grad Beograd - Sekretarijat za socijalnu zaštitu,  kao i Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

 Datum: 30.09.2014. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...