x

Uspeh sportista Beograda na igrama u Sarajevu

Sportisti sa invaliditetom našeg Grada postigli su izvanredan uspeh na upravo održanim Igrama u Sarajevu, gde su svojim rezultatima i ponašanjem potvrdili ugled koji su prethodnim nastupima stekli među prijateljima, brojnim sportskim rivalima i partnerima, iz zemalja u regionu.

Ukupno 15 (petnaest) medalja osvojili su takmičari iz Beograda na Sportskim igrama za osobe sa intelektualnim teškoćama  koje već IV godinu zaredom organizuju Udruženje i Specijalna olimpijada BiH gde se od 25. do 28. o.m. u ukupno 8(osam) disciplina nadmetalo nekoliko stotina učesnika iz više zemalja  pre svega sa prostora bivše Jugoslavije.

Najsjajnija, zlatna odličja za osvojena prva mesta,  među našim takmičarima su izborili Dragana Vuksan i Goran Stjepanović u stonom tenisu, a takođe i ekipe  - sastav: Petar Ostojić i Bojan Krstić  u kuglanju sa  Slobodanom  Markovićem, kao i boćanju sa Goranom Stjepanovićem. Takođe, medalje su osvojene i u atletici, dve srebrne i dve bronzane, srebro u plivanju, kao i srebro i bronza u stonom tenisu.

Nosilac i organizator učešća naše ekipe na ovim Igrama  bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda,  a njihovo opremanje i odlazak omogućila je kao donator Rajfajzen banka, kao što su odgovarajuću podršku i pomoć pružili Grad Beograd - Sekretarijat za socijalnu zaštitu,  kao i Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku.

 Datum: 30.09.2014. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...