Udovičić - Borba protiv nasilja u sportu zadatak svih institucija

 
 

"Samo zajedničkom akcijom svih nadležnih institucija i nivoa vlasti možemo se uspešno izboriti s problemom nasilja u sportu. Ovu lošu pojavu je teško iskoreniti, ali svi zajedno moramo da radimo na tome da se nivo nasilja kontinuirano smanjuje", poručio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvarajući OEBS-ovu konferenciju o unapređenju bezbednosti na sportskim događajima i istakao da se moraju uvažiti jasno definisane nadležnosti svih aktera u rešavanju ovog problema.

Ministar je naglasio da je neophodan zajednički, sveobuhvatan i koordinisan angažman svih institucija. "Vreme je da se pojačaju aktivnosti u pravcu rešavanja uzroka nasilja. Jasna, nedvosmislena i efikasna primena zakona i maksimalna angažovanost svih nadležnih su neophodnost. Takođe, potrebno je pojačati edukaciju i preventivu. Sport je nešto najčistije i najbolje što ova zemlja ima. To moramo da čuvamo, ali i da zaštitimo. To ne možemo sami. To je zadatak celog društva", kazao je Udovičić.

Ministar sporta rekao je da je u novoj Nacionalnoj strategiji razvoja sporta predviđeno uspostavljanje institucionalnih mehanizama za borbu protiv nasilja i nedoličnog ponašanja gledalaca na sportskim priredbama.

"Mediji su u ovom procesu značajan partner, koji mogu mnogo da pomognu u preventivi, kroz edukaciju širih slojeva društva o načinima za primereno uživanje na sportskim događajima", rekao je Vanja Udovičić.

 Datum: 18.11.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...