20 Stručnjaka iz Srbije dobilo posao u Aspetaru

 
 

Prvih 20 stručnjaka sportske medicine iz Srbije do kraja godine počinje da radi u prestižnoj klinici "Aspetar" u Kataru.  U razgovoru ministra omladine i sporta Vanje Udovičića sa rukovodstvom te klinike u Dohi potvrđeno je da će zapošljavanje naših stručnjaka sportske  medicine, u grupama od 20 godišnje, biti nastavljeno i narednih godina, s ciljem da se nakon završetka rada u Kataru  vrate u Srbiju i prenose znanje svojim kolegama.

Prvu grupu stručnjaka koji, uz četvorogodišnji ugovor, odlaze u Katar činiće osam doktora sportske medicine, osam fizioterapeuta i četiri medicinska tehničara.

"Srbija ima izuzetne stručnjake iz oblasti sportske medicine, a saradnjom s Aspetarom, našim mladim lekarima i fizioterapeutima smo otvorili vrata u svetu i omogućili im da steknu znanje koje će po povratku u zemlju moći da podele s kolegama u Srbiji", rekao je ministar Udovičić, izrazivši posebnu zahvalnost doktoru Nebojši Popoviću, koji je začetnik ideje o saradnji "Aspetara" sa Zavodom za sport.

"Doktor Popović, osvajač olimpijskog rukometnog zlata za Jugoslaviju, čuveni hirurg ortoped, već godinama radi u Aspetaru kao direktor medicine, i, prepoznajući stručnost naših ljudi u sportskoj medicini, prvi je pokrenuo ideju o ovoj saradnji od koje će svi imati korist", kazao je ministar.

Na sastanku je bilo reči o mogućnosti da sledeće godine godine u Beogradu Zavod za sport i "Aspetar" zajednički organizuju kongres sportske medicine, koji bi se kasnije organizovao na svake dve godine.

Ministar je u Dohi obišao kliniku i bolnicu u sastavu "Aspetara", jedne od najprestižnijih ustanova za sportsku medicinu koji spada u grupu od svega 10 klinika u svetu koje imaju FIFA licencu.

Republički zavod za sport, isntitucija sa tradicijom od 60 godina u oblasti sportske medicine, je prvi, od samo tri evropske ustanove, koji je potpisao ugovor o saradnji i razmeni stručnjaka s

Datum: 06.11.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...