x

Srbija će uzeti učešće na prvim Evropskim Olimpijskim igrama

Srbija će uzeti učešće na prvim Evropskim Olimpijskim igrama

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić iskoristio je radnu posetu Azerbejdžanu za sastanak s predstavnicima organizacionog štaba prvih Evropskih olimpijskih igara koje će biti održane naredne godine u Bakuu. Sajmon Kleg, glavni operativac Igara, upoznao je ministra Udovičića sa napretkom u pripremama i organizaciji takmičenja.

"Srbija šalje jak tim na prve Evropske olimpijske igre i biće nam zadovoljstvo da im budemo domaćini na takmičenju sledeće godine", poručio je Kleg.

Kvalifikacioni proces za Baku 2015 je na polovini, a do sada su normu za takmičenje ispunili srpski sportisti iz basketa 3 na 3, kajaka, gimnastike, rvanja i boksa.

Udovičić je izrazio zadovoljstvo posetom centralnom štabu igara Baku 2015, olimpijskom selu i sportskim borilištima.  "Ovo je za mene bila odlična prilika da upoznam srpske članove tima Baku 2015 koji daju svoj doprinos da prve Evropske olimpijske igre budu uspešno realizovane. Naši sportisti su svesni velikog značaja ovih igara koje će postati jedan od vodećih takmičenja u kalendaru međunarodnog sporta i veoma su srećni zbog prilike da brane boje Srbije u Bakuu", kazao je Udovičić.

Prve Evropske igre biće održane od 12. do 28. juna 2015. u glavnom gradu Azerbejdžana. Na programu će se naći 18 olimpijskih sportova i karate, basket 3 na 3 i fudbal na pesku kao sportovi koji se ne nalaze na programu Letnjih olimpijskih igara. Očekuje se učešće oko 6000 sportista iz 49 evropskih zemalja.

Do sada je potvrđeno da će u 11 sportova sportisti direktnim kvaifikacijama ili indirektno (osvajanje bodova za rang liste ili plasman na kvalifkaciona takmičenja) moći da se kvalifikuju za učešće na OI u Riju 2016.Datum: 03.11.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...