Srbija će uzeti učešće na prvim Evropskim Olimpijskim igrama

 
 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić iskoristio je radnu posetu Azerbejdžanu za sastanak s predstavnicima organizacionog štaba prvih Evropskih olimpijskih igara koje će biti održane naredne godine u Bakuu. Sajmon Kleg, glavni operativac Igara, upoznao je ministra Udovičića sa napretkom u pripremama i organizaciji takmičenja.

"Srbija šalje jak tim na prve Evropske olimpijske igre i biće nam zadovoljstvo da im budemo domaćini na takmičenju sledeće godine", poručio je Kleg.

Kvalifikacioni proces za Baku 2015 je na polovini, a do sada su normu za takmičenje ispunili srpski sportisti iz basketa 3 na 3, kajaka, gimnastike, rvanja i boksa.

Udovičić je izrazio zadovoljstvo posetom centralnom štabu igara Baku 2015, olimpijskom selu i sportskim borilištima.  "Ovo je za mene bila odlična prilika da upoznam srpske članove tima Baku 2015 koji daju svoj doprinos da prve Evropske olimpijske igre budu uspešno realizovane. Naši sportisti su svesni velikog značaja ovih igara koje će postati jedan od vodećih takmičenja u kalendaru međunarodnog sporta i veoma su srećni zbog prilike da brane boje Srbije u Bakuu", kazao je Udovičić.

Prve Evropske igre biće održane od 12. do 28. juna 2015. u glavnom gradu Azerbejdžana. Na programu će se naći 18 olimpijskih sportova i karate, basket 3 na 3 i fudbal na pesku kao sportovi koji se ne nalaze na programu Letnjih olimpijskih igara. Očekuje se učešće oko 6000 sportista iz 49 evropskih zemalja.

Do sada je potvrđeno da će u 11 sportova sportisti direktnim kvaifikacijama ili indirektno (osvajanje bodova za rang liste ili plasman na kvalifkaciona takmičenja) moći da se kvalifikuju za učešće na OI u Riju 2016.Datum: 03.11.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...