x

Otvorena Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba

U Vrnjačkoj Banji danas je svečano otvorena Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba - najveći skup penzionera i ljudi trećeg doba u Srbiji. Pod sloganom "Za aktivnu i kreativnu starost", više od 500 učesnika će se takmičiti u sedam sportova: štafeta, šah, streljaštvo, pikado, fudbal, košarka i ribolov.

Otvarajući skup, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je da su sport i rekreacija, tokom celog života, među najvažnijim činiocima zdravlja.

"Zadatak svakog čoveka je da svakog dana uradi nešto dobro za sebe. Vi na sjajan način prenosite poruku o značaju rekreacije, fizičke i mentalne aktivnosti tokom celog života. Ovo što vi radite služi na primer mladim generacijama, koje je jako često suviše teško pokrenuti da se aktiviraju i urade nešto dobro za sebe i svoje zdravlje", rekao je ministar Udovičić. 

Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u osnovi nosi obeležje kulture umešnosti življenja u starosti, a ove godine u programu će učestvovati i lica s invaliditetom.

Biće organizovani međugeneracijski susreti juniora i seniora u svim sprotskim disciplinama, ali i aktivnosti u kojima mladi pomažu starijima i obrnuto (obuka o korišćenju mobilnih telefona, razmena profesionalnih iskustava.).


Datum: 30.09.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...