Otvorena Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba

 
 
U Vrnjačkoj Banji danas je svečano otvorena Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba - najveći skup penzionera i ljudi trećeg doba u Srbiji. Pod sloganom "Za aktivnu i kreativnu starost", više od 500 učesnika će se takmičiti u sedam sportova: štafeta, šah, streljaštvo, pikado, fudbal, košarka i ribolov.

Otvarajući skup, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je da su sport i rekreacija, tokom celog života, među najvažnijim činiocima zdravlja.

"Zadatak svakog čoveka je da svakog dana uradi nešto dobro za sebe. Vi na sjajan način prenosite poruku o značaju rekreacije, fizičke i mentalne aktivnosti tokom celog života. Ovo što vi radite služi na primer mladim generacijama, koje je jako često suviše teško pokrenuti da se aktiviraju i urade nešto dobro za sebe i svoje zdravlje", rekao je ministar Udovičić. 

Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u osnovi nosi obeležje kulture umešnosti življenja u starosti, a ove godine u programu će učestvovati i lica s invaliditetom.

Biće organizovani međugeneracijski susreti juniora i seniora u svim sprotskim disciplinama, ali i aktivnosti u kojima mladi pomažu starijima i obrnuto (obuka o korišćenju mobilnih telefona, razmena profesionalnih iskustava.).


Datum: 30.09.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...