Održan XII B turnir - BGD 2014

 
 
U sali Tehničke škole u Železniku u subotu, 27. septembra 2014, održan je XII B turnir - BGD 2014 koji je organizovao Badminton klub Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, te badminton saveza Srbije i Beograda.

Na skupu najboljih "b-listaša" iz pet srpskih klubova - BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Dinamo (Pančevo), BK Zmajevi (Kruševac) i BK Banat (Zrenjanin) epitet junaka ponela je juniorka Marija Sudimac. Mlada Kruševljanka je na svom debiju na B turnirima osvojila dva zlatna odličja. U ženskim parovima, u tandemu sa Mirjanom Vasić iz BK Beograda, dokopala se najsjajnije medalje bez poraza. Trijumf u mešovitim parovima ostvarila je u kombinaciji sa sa svojim klupskim kolegom iz Zmajeva Sergejom Lukićem. Njih dvoje su u finalu posle tri seta bili bolji od Zorana Stepanovića i Anje Simić iz BK Clear.

"Prezadovoljna sam svojim nastupom u Beogradu. Osvojila sam dva zlata a uspeh posebno dobija na težini ako se zna da mi je ovo prvi nastup na nekom od B turnira i da sam se ogledala sa mnogo starijim i iskusnijim igračima i igračicama. Svi mečevi su bili teški na svoj način i trebalo je mnogo truda i energije da bi se došlo do uspeha. Učešće na B turnirima je odlična podloga za nas juniore jer na njima stičemo ogromno iskustvo za nastupe u seniorskoj konkurenciji i na mnogo jačim A turnirima", kazala je Marija Sudimac.

Medalje su osvojili - Muški parovi: 1. Hatuaon Ganda Mardanus / Zoran Stepanović (BK Clear, Beograd), 2. Sergej Lukić / Aleksa Lutovac (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Marko Bubalo / Darko Carić (BK Banat, Zrenjanin), Filip Stanković / Mihajlo Tomić (BK Beograd); Ženski parovi: 1. Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac) / Mirjana Vasić (BK Beograd), 2. Ana Gavrilov / Sofija Karanović (BK Dinamo, Pančevo), 3. Anja Ilić / Ivona Pavlović (BK Beograd); Mešoviti parovi: 1. Sergej Lukić / Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Zoran Stepanović / Anja Simić (BK Clear, Beograd), 3. Dragan Antić (BK Zmajevi, Kruševac) / Mirjana Vasić (BK Beograd), Mihajlo Tomić / Ivona Pavlović (BK Beograd).

Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri doprinelo je održavanju XII B turnira - BGD 2014 čiji su prijatelji "Yonex" i "Tin šped".

 Datum: 29.09.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...