x

Održan XII B turnir - BGD 2014

Održan XII B turnir - BGD 2014
U sali Tehničke škole u Železniku u subotu, 27. septembra 2014, održan je XII B turnir - BGD 2014 koji je organizovao Badminton klub Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, te badminton saveza Srbije i Beograda.

Na skupu najboljih "b-listaša" iz pet srpskih klubova - BK Beograd, BK Clear (Beograd), BK Dinamo (Pančevo), BK Zmajevi (Kruševac) i BK Banat (Zrenjanin) epitet junaka ponela je juniorka Marija Sudimac. Mlada Kruševljanka je na svom debiju na B turnirima osvojila dva zlatna odličja. U ženskim parovima, u tandemu sa Mirjanom Vasić iz BK Beograda, dokopala se najsjajnije medalje bez poraza. Trijumf u mešovitim parovima ostvarila je u kombinaciji sa sa svojim klupskim kolegom iz Zmajeva Sergejom Lukićem. Njih dvoje su u finalu posle tri seta bili bolji od Zorana Stepanovića i Anje Simić iz BK Clear.

"Prezadovoljna sam svojim nastupom u Beogradu. Osvojila sam dva zlata a uspeh posebno dobija na težini ako se zna da mi je ovo prvi nastup na nekom od B turnira i da sam se ogledala sa mnogo starijim i iskusnijim igračima i igračicama. Svi mečevi su bili teški na svoj način i trebalo je mnogo truda i energije da bi se došlo do uspeha. Učešće na B turnirima je odlična podloga za nas juniore jer na njima stičemo ogromno iskustvo za nastupe u seniorskoj konkurenciji i na mnogo jačim A turnirima", kazala je Marija Sudimac.

Medalje su osvojili - Muški parovi: 1. Hatuaon Ganda Mardanus / Zoran Stepanović (BK Clear, Beograd), 2. Sergej Lukić / Aleksa Lutovac (BK Zmajevi, Kruševac), 3. Marko Bubalo / Darko Carić (BK Banat, Zrenjanin), Filip Stanković / Mihajlo Tomić (BK Beograd); Ženski parovi: 1. Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac) / Mirjana Vasić (BK Beograd), 2. Ana Gavrilov / Sofija Karanović (BK Dinamo, Pančevo), 3. Anja Ilić / Ivona Pavlović (BK Beograd); Mešoviti parovi: 1. Sergej Lukić / Marija Sudimac (BK Zmajevi, Kruševac), 2. Zoran Stepanović / Anja Simić (BK Clear, Beograd), 3. Dragan Antić (BK Zmajevi, Kruševac) / Mirjana Vasić (BK Beograd), Mihajlo Tomić / Ivona Pavlović (BK Beograd).

Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri doprinelo je održavanju XII B turnira - BGD 2014 čiji su prijatelji "Yonex" i "Tin šped".

 Datum: 29.09.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...