Uspešan debi Zrenjanina

 
 
Zrenjanin je prvi svoj organizacioni ispit iz badmintona položio sa čistom desetkom. Ovaj banatski grad bogate i uspešne sportske prošlosti i sadašnjosti u subotu, 1. novembra 2014, upisao se i na mapu badminton događaja u Srbiji organizovavši svoje prvo zvanično takmičenje u ovom sportu.

Međuškolski badminton turnir, koji su zajedničkim snagama organizovali Badminton klub Banat i Osnovna škola "Žarko Zrenjanin", okupio je preko 50 takmičara iz 20-tak škola šest srpskih gradova. Pod svodovima prelepe sale pomenute škole badmintonci i badmintonke različitih uzrasta priredili su više od sedam sati kvalitetnog badminton programa prikazavši ovaj sport u najlepšem svetlu i ta tlu ovog grada. Atmosfera je od početka do kraja bila na najvišem niovu a predusetljivi domaćini su se potrudili, i potpuno uspeli u tome, da ovaj turnir ostane u prelepom sećanju svih učesnika. Tako su istakli ozbiljnu kandidaturu za organizaciju badminton događaja i dogodine.

Predsedniku Upravnog odbora Badminton kluba Banat Darku Cariću nakon turnira pao je ogroman kamen sa srca. Ogroman napor koji je sa svojim timom uložio u pripremu Međuškolskog turnira se isplatio i, kako sam kaže, prezadovoljan je kako je protekao prvi badminton turnir u Zrenjaninu.

"Zaista mi je bila velika čast što smo svi mi koji smo učestvovali u organizaciji ovog turnira ispisali novu stranicu u istoriji zrenjaninskog sporta. Ovo je prvi zvaničan badminton događaj u Zrenjaninu i nadam se da smo njime samo otvorili vrata badmintonu u ovom gradu. Nadam se da će baš ovaj turnir u perspektivi postati i tradicionalan i da će time Zrenjanin biti značajan školsti badminton centar  u budućnosti. Veoma sam srećan što smo imali priliku da ugostimo ovoliki broj učenika iz čak šest gradova Srbije i nadam se da smo im se i mi iz Badminton kluba Banat i Osnovne škole "Žarko Zrenjanin" odužili dobrim gostoprimstvom. Takmičari su bili zaista na odličnom nivou i svi oni koji su u subotu bili u našoj sali mogli su samo da uživaju u sjajnim mečevima. Koristim ovu priliku da se zahvalim još jednom svima koji su na bilo kakav način pomogli da ovaj turnir protekne u najboljem redu. Posebno bih pomenuo Sportski savez grada Zrenjanina, Mesnu zajednicu "Dolja-Crni Šor", Društvo pedagoga grada fizičke kulture grada Zrenjanina, Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizaciju", Samostalnu radnju "Tician", Udruženje volontera Zrenjanina i ekipu iz Badminton saveza Srbije koja je perfektno odradila posao oko vođenja turnira za zapisničkim stolom", kazao je Darko Carić.

Na otvaranju turnira pored učesnika i navijača prisustvovali su i direktorka Osnove škole "Žarko Zrenjanin" Ivana Bošnjak kao i mnogobrojni predstavnici Grada Zrenjanina, između ostalog i generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Simo Salapura. Njima je domaćin uručio posebne zahvalnice za podršku u organizaciji turnira čiji su pokrovitelji bili Ministarstvo omladine i sporta, Badminton savez Srbije, Grad Zrenjanin i Sportski savez ovog grada, a prijatelji kompanije "Yonex" i "Tin šped".

Medalje su osvojili - I-IV razred - Devojčice: 1. Marija Samardžija (OŠ "Isidora Sekulić", Pančevo), 2. Katarina Vig (OŠ "Isidora Sekulić", Pančevo), 3. Natalija Boharević (OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", Pančevo); Dečaci: 1. Nikola Borka (OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", Pančevo), 2. Miloš Dmitrović (OŠ "Ivo Andrić", Beograd), 3. Viktor Burjan (OŠ "Bratsvo i jedinstvo", Pančevo), Vuk Vujadinović (OŠ "Petar Petrović Njegoš", Zrenjanin); V-VI razred - Devojčice: 1. Bojana Kijačić (OŠ "Vuk Karadžić" Beograd), 2. Anđela Rašović (OŠ "Isidora Sekulić", Pančevo), 3. Danica Čepurac (OŠ "Milan Đ. Milićević" Beograd), Danica Stanisavljev (OŠ "Žarko Zrenjanin", Zrenjanin); Dečaci: 1. Časlav Gojkov (OŠ "Petar Petrović Njegoš", Zrenjanin), 2. Siniša Janković (OŠ "Ivo Andrić", Beograd), 3. Luka Milić (OŠ "Radoje Domanović" Kragujevac), Damir Ubavić (OŠ "Žarko Zrenjanin", Zrenjanin); VII-VIII razred - Devojčice: 1. Anastasija Trebješnjanin (OŠ "Radoje Domanović" Kragujevac), 2. Lena Šipčić (OŠ "Dositej Obradović", Novi Sad), 3. Minja Stuparević (OŠ "Branko Radičević", Pančevo), Dijana Bolorin (OŠ "Žarko Zrenjanin", Zrenjanin); Dečaci: 1. Nemanja Ubavić (OŠ "Žarko Zrenjanin", Zrenjanin), 2. Stefan Mijatović (OŠ "Vasa Živković", Pančevo), 3. Jovan Stojkov (OŠ "Žarko Zrenjanin", Zrenjanin), Aleksa Stanisavljev (OŠ "Žarko Zrenjanin", Zrenjanin).

Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelio održavanju Međuškolskog turnira u Zrenjaninu.

 Datum: 03.11.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...