x

Počinje sa radom TRK Beogradski maraton

Počinje sa radom TRK Beogradski maraton
Po uzoru na velike svetske maratone, porodici kojoj pripada i Beogradski maraton, u Beogradu od 1. februara 2015. godine počinje sa radom Trkačkо-rekreativni klub Beogradski maraton (skraćeno TRK “Beogradski maraton”). 

Želja organizatora Beogradskog maratona je da novi atletski klub bude svojevrstan izvor informisanja i stručne pomoći za sve zainteresovane osobe koje se na rekreativnoj osnovi bave trčanjem.

Osnovna misija kluba je da prati savremene trendove i tendencije razvoja trčanja u svetu i da u okviru svojih mogućnosti zadovoljava raznovrsne sportske, zdravstvene, turističke i druge potrebe svojih članova.

Usluge koje će klub pružati su:
  • posredovanje u sprovođenju zdravstvenih pregleda i kontroli zdravstvenog stanja
  • informacije o kalendaru trka i organizovanje grupnih i  pojedinačnih nastupa na trkama u Srbiji i u drugim zemljama
  • izrada pojedinačnih i grupnih planova i programa trčanja
  • organizovanje zajedničkih treninga
  • sprovođenje programa edukacije po najznačajnijim temama iz oblasti trčanja: kontrola zdravstvenog stanja, ishrana, izrada plana i programa trčanja, organizacija i metodika treninga, tehnika trčanja, vođenje Dnevnika trčanja, izbor opreme za trčanje, oporavak posle treninga i trka…
  • organizovanje stručnih skupova i radionica za sve kategorije stanovništva o najvažnijim temama iz domena rada kluba
TRK “Beogradski maraton” će pružati besplatne usluge do održavanja 28. SuisseGas Beogradskog maratona (18. april 2015.), a od 01. maja 2015. će početi sa prijemom i registrovanjem svojih stalnih članova.

O svim drugim detaljima i daljim aktivnostima TRK “Beogradski maraton” građanstvo i svi zainteresovani biće redovno informisani.
Datum: 23.01.2015. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...