x

Ozvaničena saradnja RSS sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje

 Ozvaničena saradnja RSS sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje

Rukometni savez Srbije potpisao je danas sporazum o dugoročnoj saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje u pogledu edukacije i usavršavanja rukometnih trenera.

Sporazum o saradnji Rukometnog saveza i Fakulteta za sport označava značajan nastavak saradnje za sport i nauku, jer će budući rukometni treneri moći da se edukuju i usavršavaju svoje znanje upravo na ovom Fakultetu. Prva konkretna akcija potpisanog sporazuma biće Projekat sportskog usavršavanja trenera za sticanje treće kategorije po odredbama RINK konvencije.

"Rukometni savez Srbije je u junu mesecu 2012. godine potpisao RINK Konvenciju, dokument koji podrazumeva uniformni sistem obrazovanja trenera u Evropi i međusobno priznavanje trenerskih licenci i kategorija među zemljama potpisnicama Rink Konvencije. RSS se opredelio da sa Fakultetom potpiše sporazum, jer već dugi niz godina sarađujemo. Do sad se za ovaj projekat prijavio 46 kandidata, nadam se da će ih biti više, a ovim projekatom omogućićemo trenerima da steknu treću kategoriju po Rink konvenciji, i sva prava koja im na osnovu toga pripadaju", istakao je Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije.

"Svi sa Fakulteta se radujemo ovoj saradnji, jer će biti na nekim novim osnovama. Osnova svakog napretka je znanje i veština, zajedno sa RSS i našim potencijalima nadamo se da ćemo uspeti da dobijemo generacije trenera koji će uspešno raditi u ovom sportu. Da bismo ostali gde jesmo i otišli korak dalje moramo školovati trenere, i ovaj sporazum je jako bitan iz tog razloga", rekao je prof. dr Vladimir Koprivica, dekan Fakulteta za sport i fizičko usavršavanje.

"Mi smo sa RSS u nekom ranijem periodu potpisali sporazum koji nas je vodio kroz saradnju, sada smo napravili iskorak. Zahvalni smo što je RSS prepoznao da mi imamo kapacitet da ovaj program bude kvalitetan i da imamo mogućnost da ovaj kurs bude održan", izjavio je prof. dr Srečko Jovanović, rukovodilac centra za permanentno stručno usavršavanje kadrova u sportu.

Rok za prijavu polaznika produžen zbog velikog interesovanja je do 22. oktobra. Predavanja počinju u subotu, od 18. oktobra od 9 sati u prostorijama Fakulteta za sport i fizičko obrazovanje.


Datum: 20.10.2014. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...