x

Mladi talenti Železničara uzdanice kluba u nastavku prvenstva

Mladi talenti Železničara uzdanice kluba u nastavku prvenstva
Košarkaški klub „Železničar“ zimsku pauzu i prelazni period troši na intenzivne pripreme za prolećni deo prvenstva, u kojem će akcenat biti na uvođenju mladih igrača u seniorsku košarku.

„Željini“ košarkaši imali su samo kratak petodnevni odmor za vreme novogodišnjih praznika – od 28. decembra od 2. januara, kada su nastavili sa treniranjem. Od tada, radi se svakodnevno, bez pauze. S obzirom na to da su ograničeni na jedan trening dnevno, spojeni su termini prvog tima i mlađih kategorija i na taj način, pojedinim danima, povećan je obim rada na tri sata dnevno. Trenira se vrlo intenzivno i momci pokazuju odličan odnos prema radu i obavezama.

Kada je u pitanju igrački kadar, velikih promena neće biti. Dolaskom Aljoše Ćeranića u decembru, Klub je okupio najtalentovanije momke iz opštine, time zatvorivši roster za ovu sezonu, čime su trener i čelnici „Železničara“ vrlo zadovoljni.

Klub se zahvalio svojim veteranima koji su mnogo doprineli ispunjenju takmičarskog cilja u prvom delu sezone i koji su svojim znanjem i iskustvom olakšali uvođenje mladih igrača u seniorsku košarku.

KK „Železničar“ planira da u nastavku prvenstva još više afirmiše svoje mlade igrače, da se što više njih uvede u prvi takmičarski pogon i pokuša ostvariti što bolji plasman, uz pobede u svim preostalim mečevima, ukoliko se za to ukaže prilika.

Vinko Bakić, savetnik u stručnom štabu „Železničara“, najavio je da će najveće takmičarsko opterećenje biti upravo na mladim igračima, sa kojima će struka raditi na njihovom daljem napretku.

„Posle ostvarenog cilja u prvom delu sezone, stručni štab je u skladu sa ranijim idejama odlučio da se zahvali starijim igračima i da najveće takmičarsko opterećenje bude na igračima koji ostaju tu duži niz godina. Od njih se očekuje da nastave ono što je jesenas započeto i pojačanim radom tokom januara podignu takmičarske sposobnosti. Uporedo sa tim, mi ćemo u narednom periodu raditi i na njihovoj daljoj obuci i individualnom napretku“, izjavio je Vinko Bakić.

Takmičenje u grupi „Sever“ Prve regionalne lige nastavlja se 31. januara, kada će „Železničar“ u inđijskoj hali sportova dočekati ekipu „Jedinstva“ iz Novog Bečeja.
Datum: 20.01.2015. Autor: Slobodan Todorović

PROČITAJTE JOŠ...