Mladi talenti Železničara uzdanice kluba u nastavku prvenstva

 
 
Košarkaški klub „Železničar“ zimsku pauzu i prelazni period troši na intenzivne pripreme za prolećni deo prvenstva, u kojem će akcenat biti na uvođenju mladih igrača u seniorsku košarku.

„Željini“ košarkaši imali su samo kratak petodnevni odmor za vreme novogodišnjih praznika – od 28. decembra od 2. januara, kada su nastavili sa treniranjem. Od tada, radi se svakodnevno, bez pauze. S obzirom na to da su ograničeni na jedan trening dnevno, spojeni su termini prvog tima i mlađih kategorija i na taj način, pojedinim danima, povećan je obim rada na tri sata dnevno. Trenira se vrlo intenzivno i momci pokazuju odličan odnos prema radu i obavezama.

Kada je u pitanju igrački kadar, velikih promena neće biti. Dolaskom Aljoše Ćeranića u decembru, Klub je okupio najtalentovanije momke iz opštine, time zatvorivši roster za ovu sezonu, čime su trener i čelnici „Železničara“ vrlo zadovoljni.

Klub se zahvalio svojim veteranima koji su mnogo doprineli ispunjenju takmičarskog cilja u prvom delu sezone i koji su svojim znanjem i iskustvom olakšali uvođenje mladih igrača u seniorsku košarku.

KK „Železničar“ planira da u nastavku prvenstva još više afirmiše svoje mlade igrače, da se što više njih uvede u prvi takmičarski pogon i pokuša ostvariti što bolji plasman, uz pobede u svim preostalim mečevima, ukoliko se za to ukaže prilika.

Vinko Bakić, savetnik u stručnom štabu „Železničara“, najavio je da će najveće takmičarsko opterećenje biti upravo na mladim igračima, sa kojima će struka raditi na njihovom daljem napretku.

„Posle ostvarenog cilja u prvom delu sezone, stručni štab je u skladu sa ranijim idejama odlučio da se zahvali starijim igračima i da najveće takmičarsko opterećenje bude na igračima koji ostaju tu duži niz godina. Od njih se očekuje da nastave ono što je jesenas započeto i pojačanim radom tokom januara podignu takmičarske sposobnosti. Uporedo sa tim, mi ćemo u narednom periodu raditi i na njihovoj daljoj obuci i individualnom napretku“, izjavio je Vinko Bakić.

Takmičenje u grupi „Sever“ Prve regionalne lige nastavlja se 31. januara, kada će „Železničar“ u inđijskoj hali sportova dočekati ekipu „Jedinstva“ iz Novog Bečeja.
Datum: 20.01.2015. Autor: Slobodan Todorović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...