Amela Terzić na Ženskoj trci 2011

 
 
Ovogodišnje izdanje Ženske trke, koje će po 12. put biti održano 24.09.2011. godine na Adi Ciganliji u Beogradu, sem masovnog učešća pripadnica lepšeg pola, imaće i svoj elitni atletski deo. Već po tradiciji, poslednjih nekoliko godina naše najkvalitetnije takmičarke na srednjim i dugim prugama imaju priliku da u jakoj međunarodnoj konkurenciji testiraju svoj nivo pripremljenosti za jesenji i zimski deo atletske sezone.

Rifat Zilkić, dokazani stručnjak iz Novog Pazara i trener Amele Terzić, ovogodišnje dvostruke juniorske prvakinje Evrope na 1500 i 3000m, u tom povodu je izjavio: "Amela je srećna što će ponovo učestvovati na Ženskoj trci na Adi Ciganliji. Od prošlogodišnjeg učešća kada je osvojila 3. mesto u vrlo jakoj konkurenciji, otisnula se u svet i osvojila je tri medalje na najznačajnijim evropskim takmičenjima.

Prvo, srebrnu medalju na Prvenstvu Evrope u krosu u Albufeiri u decembru 2010. godine, a posle toga i dve zlatne medalje na Prvenstvu Evrope u Talinu. Ameli će ova trka poslužiti kao najbolja proba za dalja ovogodišnja takmičenja, a najznačajnije je svakako, Prvenstvo Evrope u krosu, u decembru mesecu u slovenačkom Velenju."

Amela Terzić je, u izboru Evropske atletike nominovana kao kandidat za najbolju mladu atletičarku Evrope za 2011. godinu.

Na prošlogodišnjoj Ženskoj trci, po jakom vetru i nepovoljnim vremenskim uslovima pobedila je Olivera Jevtić, što joj je bio četvrti uzastopni nastup i četvrta pobeda. Rekorderka Srbije na svim stazama od 5.000 metara do maratona tako je ostavila svoj neizbrisiv trag u istoriji Ženske trke u Beogradu.

Prijavljivanje žena za učešće u trci se obavlja u prodavnici "Tref sport", podzemni prolaz, Palata Albanija, radnim danima, do petka 23. septembra, od 12:00-20:00 h. * Cena za učešće u događaju je 200 din.

Sve prijavljene učesnice dobijaju majicu, okrepu, osveženje, diplomu, ružu, poklone sponzora trke i učestvuju u nagradnom izvlačenju posebnih nagrada partnera Ženske trke.  * Do sada prijavljeno preko 550 učesnica za Žensku trku 2011.
Datum: 21.09.2011. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...