Paraćinci ponovo najbolji u reli letenju

 
 

Proteklog vikenda (19.09.-21.09.), na aerodromu u Trsteniku, održano je Državno prvenstvo Srbije u reli letenju. U odličnoj organizaciji aerokluba "Trstenik" i Vazduhoplovnog saveza Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, takmičilo se osam posada u tri discipline.

"Mi u Vazduhoplovnom savezu Srbije doživljavamo Trstenik kao simbol vazduhoplovstva i vazduhoplovnog sporta. Radi se o klubu koji ima izuzetne stručnjake i pilote koji mogu dati izuzetan doprinos afirmaciji Trstenika i  klubu koji može da učini mnogo za vazduhoplovni sport Srbije", izjavio je Labud Bulatović  predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije, na svečanom otvaranju takmičenja.

Najbolja posada na ovom Državnom prvenstvu, bila je iz AK "Naša krila" - Paraćin u sastavu Aleksandar Godić i Ratko Jovanović, što je već treći put za redom da titula najboljih pilota odlazi u Paraćin. Iza njih na drugom mestu ostali su piloti koji su leteli na domaćem terenu Dušan B. Todorović i Goran Bošković iz AK "Trstenik", dok je bronzana medalja ove godine otišla u Kikindu i to zahvaljujući pilotima Niki Adamovu i Nikoli Jovanoviću iz AK "Kikinda". Pored pilota iz nagrađenih klubova, učestvovali su i piloti iz Kraljeva, Smedereva i Užica.

Nakon uspešno realizovanog takmičarskog dela, u revijanom delu završnog dana takmičenja, nastupilo je 11 padobranaca iz Srbije i Hrvatske, koji su svojim skokom uveličali ovu manifestaciju.

"Izuzetna je čast biti domaćin jednog ovakvog takmičenja. Svi naši napori oko organizacije ovog događaja su se isplatili. Takmičenje je proteklo u najboljem redu, dok je, unapred pripremljeni, revijalni deo takmičenja privukao pažnju posetilaca i promovisao vazduhoplovni sport u najboljem svetlu. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Vazduhoplovnom savezu Srbije i Opštini Trstenik bez čijih napora ova manifestacija ne bi mogla da bude održana", izjavio je Goran Bošković predsednik aerokluba "Trstenik"


Datum: 25.09.2014. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...