x

40. atletska trka oko Avale

40. atletska  trka oko Avale

U nedelju, 06. jula 2014. godine održana je jubilarna 40. atletska trka oko Avale. Trku su organizovali AK“Veteran“ i AK“21. maj“ iz Beograda.

Ukupno je učestvovalo preko 200 takmičara, od predškolaca i pionira, preko juniora i seniora do veterana. Naročto je bio veliki broj mladih učesnika.

Organizatore je posebno obradovao dolazak autobusa sa mladim atletičarima AK "Junior“ iz Krupnja koji su pored poteškoća koja je tom kraju nanela majska poplava, uz pomoć organizatora trke, uspeli da se organizuju i dođu trku. Oni su se u Krupanj vratili sa peharima, medaljama i diplomama ali i sa poklonom od tridesetak knjiga za školsku biblioteku. Pored njih, brojni mladi takmičari došli si iz AK "Jasenica“ iz S. Palanke, AK "Metalac“ iz Valjeva, SFS "Borac“ iz Paraćina, AK "Smederava“, iz beogradskog "Partizana“ i iz mnogih drugih klubova. U 26 uzrasnih kategorija proglašena su po tri najbolja, koji su dobili pehare, medalje i diplome.

Novinu u programu predstavljalo je uvođenje "Trofeja Živko Nastić - Baba“ kojim su oživljena sećanja na tog meštanina Žarkova koji je pobedio na maratonskoj trci Obrenovac-Beograd 1911. godine. U toj trci simbolično su nastupili potomci deda Živka.

Sunčano i umereno toplo vreme pogodovalo je trkačima, a organizator je posle takmičenja upriličio druženje uz vojnički pasulj.Datum: 15.07.2014. Autor: Nedeljko Todorović

PROČITAJTE JOŠ...