x

Srbi i Brazilci zajedno jedre

 Srbi i Brazilci zajedno jedre

Reprezentacija Srbije u vazduhoplovnom jedriličarstvu otputovala je u finski gradić Rajskala, gde će se od 22. juna do 06. jula  održati Svetsko prvenstvo u ovom sportu. Naši piloti Branko Stojković i Vlatko Rihter, takmičiće se protiv 98 posada iz 25 zemalja.

"Vlatko i ja planiramo da se plasiramo u gornju polovinu tabele. Malo nas je omela činjenica da smo neočekivano ostali bez trećeg člana našeg tima Ivana Filka, koji se samo dva dana pred polazak, povredio. Želim da se zahvalim prvenstveno Vazduhoplovnom savezu Srbije, Aero klubovima "Novi Sad",  "Zrenjanin", "Vaja" i "Sremska Mitrovica", koji su zajedno pomogli da se naša ekipa takmiči na ovom prvenstvu. Takođe bih istakao podršku koju smo ovde dobili brazilskih pilota sa kojima delimo kamp. Nakon svega, želim da se zahvalim Vlatkovoj  supruzi Lidiji i mojoj supruzi Karin, koje su nam pružile i pružaju veliku i nezamenljivu podršku", izjavio je Branko Stojković pilot i kapiten ekipe, koji je bio proglašen za najboljeg srpskog jedriličara u 2012. god.

Naši piloti takmičiće se u najjačoj "20m" klasi na ovom prvenstvu, odnosno klasi u kojoj raspon krila ne sme biti veći od 20 metara.

Jedriličarstvo je sport za izuzetno dugom istorijom u Srbiji, što govori činjenica da se ove godine održava jubilarno 60. Državno prvenstvo.Datum: 24.06.2014. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...