x

Četvorica Srba nišane

Četvorica Srba nišane

Četvorica strelaca iz Srbije učestvovaće na Svetskom kupu u gađanju glinenih golubova u Minhenu. U disciplini trap, prijavljeni su mladi Zoran Jakšić i Nemanja Smiljanić, dok će u skitu gađati Jovan Amanović i Goran Stojadinović. Takmičenje u trapu počinje 6. juna, završava se 7. juna kada je i finale šestorice najboljih, dok će skit gađati 11. i 12. juna.

- Na povratku iz Minhen prespavaćemo u Šarlošpusti u Mađarkoj gde će se od 16. do 27. juna održati Prvenstvo Evrope u gađanju glinenih golubova - kaže selektor Dejan Mihajlović.- Treniraćemo, potom, na tom strelištu koje je zahtevno, a planirimo od 13. juna i nekoliko dana priprema u Beogradu u Kovilovu pred polazak za Mađarsku. Prijavili smo za  EŠ obe ekipe u trapu i seniorsku ekipu u skitu. Od omladinaca očekujemo da ponove lepe rezultate sa prošlogodišnjeg Šampionata Evrope kada je Nemanja Smiljanić osvojio juniorsku pojedinačnu bronzu a sa Egeljom i Vasiljevićem i ekipnu bronzu.

Za Prvenstvo Evrope u disciplini trap prijavljeni su seniori Zoran Jakšić, Pera Nedić i Branko Drljača, kao i juniorska ekipa Nemanja Smiljanić, Maksim Egelja i Borko Vasiljević. U skitu će gađati seniorska reprezentacije Jovan Amanović, Goran Stojadinović i Nenad Radović.

Na najnovijoj svetskoj rang listi za trap, Srbija ima dvojicu predstavnika. Na 103. mestu je Nedić, a na 120. Smiljanić.


Datum: 05.06.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...