Svetski gigant za sportsku infrastrukturu zainteresovan za Srbiju


Poznata svetska kompanija za izgradnju sportske infrastrukture, koja je radila na objektima za Olimpijske igre u Londonu i Riju, AECOM iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, zainteresovana je za saradnju sa Srbijom.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i generealni direktor AECOM-a Rijad Našif (Riad Nashif) potpisali su Protokol o saradnji.

"U skladu sa mogućnostima i finansijskom situacijom, izgradnja sportske infrastrukture je jedan od prioriteta Ministarstva sporta. Naša namera je da pronađemo modele saradnje sa svim potencijalnim partnerima kako bismo imali minimalne budžetske troškove, a maksimalne efekte u izgradnji sportskih objekata. Zato razgovaramo sa svima koji su iskazali interes za Srbiju, a posebno s kompanijama koje su lideri u oblasti sportske infrastrukture", rekao je ministar Udovičić. 

Generalni direktor kompanije AESOM izjavio je da se protokol zasniva na bliskoj saradnji Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata i da može biti osnova za buduću saradnju na projektima u oblasti planiranja i projektovanja sportske infrastrukture.

Potpisivanjem Protokola između AECOM i Ministarstva omladine i sporta iskazuje se spremnost za sve oblike saradnje u oblasti društveno-privatnog partnerstva od obostranog interesa.

O kompaniji:
AECOM je javno akcionarsko društvo na Njujorškoj berzi koje pruža stručne tehničke usluge u širokom spektru specijalnosti i, sa više od 45 hiljada zaposlenih širom sveta,  naveden je u Fortune 500 kao jedna od najvećih kompanija koje posluju u SAD. Projekti kompanije obuhvataju one koji se odnose na planiranje, izgradnju i rad objekata za Olimpijske igre u Londonu i Rio de Žaneiru, kao i za Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru.


Datum: 03.06.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...