x

Bronzana medalja na SP u rukometu za osobe sa oštećenim sluhom

Bronzana medalja na SP u rukometu za osobe sa oštećenim sluhom
Na prvom Svetskom prvenstvu za osobe sa oštećenim sluhom muška rukometna reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju. Predvođeni selektorom Dragišom Drobnjakom rukometaši su pobedili selekciju Rusije rezultatom 39:32. Svetsko prvenstvo za osobe sa oštećenim sluhom održalo se u Samsunu u Turskoj od 8. do 15. juna 2014. godine.

U izuzetno napornom rasporedu utakmica (sedam utakmica za 7 dana) naši reprezentativci su uspeli da se revanširaju reprezentaciji Rusije za minimalni poraz na startu Svetskog prvenstva. Ovom pobedom ostvaren je istorijski uspeh na prvom Svetskom prvenstvu za osobe sa oštećenim sluhom. Put do bronzane medalje vodio je od početnih poraza, do pobeda nad reprezentacijom Danske i Brazila: Srbija - Danska 30:18, Srbija - Brazil 29:15, čime je naša reprezentacija izborila plasman u polufinale.

Rukometna selekcija osoba sa oštećenim sluhom reprezentacije Srbije godinama je u vrhu svetske rukometne scene, a na prvom SP dobila je priliku da nastupi među šest najboljih reprezentacija. Rukometna selekcija bila je evropski šampion Beograda 2008. godine, i dva puta olimpijski vicešampioni iz Tajpeha 2009. i Bugarska 2013.

Datum: 18.06.2014. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...