x

Ivan Miškeljin osvojio polumaraton u Novom Sadu

Ivan Miškeljin osvojio polumaraton u Novom Sadu

Peti Noćni maraton u organizaciji ARK "Fruška gora" održan je sinoć u Novom Sadu na Sunčanom keju kod stadiona FK "Indeks", a naš proslavljeni maratonac i adidas ambasador Ivan Miškeljin je pobedio u  polumaratonu dužine 21,1km.

U maratonu, polumaratonu i mini maratonu  je učestvovalo preko 1000 takmičara iz 20 zemalja Evrope, a najbolji maratonac koji je sinoć istrčao 42,2km za 2:57:31 bio je Uglješa Nikolić iz ARK "Fruška gora"  čime je poneo i titulu - najbrži Novosađanin.
Ovom prilikom Noćni maraton je imao i humanitarni karakter pa su pod sloganom "Trčim u ponoć za pomoć" prikupljena i značajna robna i novčana sredstva. Donacije u robi su usmerene u dečije vrtiće Svilajnca, a novčana sredstva su namenjena za zbrinjavanje životinja u azilima iz poplavljenih područja.

Istinski ljubitelji trčanja i maratonskih trka su svi oni koji su sinoć istrčali Noćni maraton, smatra Ivan Miškeljin koji je još jednom predvodio do cilja trkače adidas Running tima.

- Maraton se trči srcem, a osvaja svakim korakom. Noćni maraton je za  trkače pravi izazov! To je avantura, adrenalin, druženje i provera od čega smo stvoreni. To je trenutak kada, kao pojedinac shvatite koliko ste mentalno jaki, a kao tim koliko ste jedinstveni. U Noćnom maratonu se ističe mentalna snaga svakog trkača, jer nesvakidašnji uslovi pojačavaju adrenalin i izazov.  A ono što ovaj maraton čini jedinstvenim u našoj zemlji i okruženju jeste upravo vreme održavanja trke. Nije ni malo lako trčati po mraku 3 ili 6 krugova i stići do cilja. Zato sam jako ponosan kako na svoje trkače tako i na sebe jer smo uspešno osvojili još jednu trku - istakao je Ivan Miškeljin koji je stazu dugu 21,1km istrčao za 1:15:31.

Najvećim delom stazu prati tok Dunava, a staza je bila, uslovno rečeno, kružna. Mini maratonci su trčali jedan skraćeni krug od 6 km, polumaratonci 3 kruga, a maratonci 6 krugova.

-Psihološki nije nam bilo bitno koliko krugova moramo da trčimo. Ja učim trkače da ne misle na broj krugova, a da u pretposlednjem kažu sebi "ovaj je najvažniji izdrži" i u poslednjem da kažu sebi "još samo ovaj krug i stigao si do cilja" - opisuje Miškeljin još jednu trkačku avanturu za koju se pripremao od marta meseca dok je besplatno trenirao više od 100 ljudi sa kojima trči svake subote na Adi, Košutnjaku i Dunavskom keju. Pred početak Noćnog maratona sledile su i poslednje pripreme.
-Moj stručni tim je uvek uz mene na čelu sa Milivojem Miškeljinom. Vrlo mi je bitno da se pre trke istegnem i dobijem jednu brzu, energičnu masažu koja me diže, povećava adrenalin i koja mi probudi sve mišićne centre. Za to je zadužen moj fizioterapet Hani Bekić koji mi i nakon trke opusti celo telo jednom sporijom limfnom drenažom. Pre trke Dragan Gavrić bioenergetičar mi ... svojim metodama mobiliše svu energiju u telu, kako bi ona bolje cirkulisala i kako bih ja što više te energije uspeo da ispoljim u trci i pretočim je u što bolji rezultat - objašnjava Miškeljin uz napomenu da je u kasnim večernjim satima letnja vrućina  i svežina sa Dunava popustila i učinila trčanje prijatnim i jedinstvenim iskustvom kako za njega tako i za sve trkače koji su uspešno stigli do cilja još jednog maratona u Srbiji.


Datum: 30.06.2014. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...