Ivan Miškeljin osvojio polumaraton u Novom Sadu


Peti Noćni maraton u organizaciji ARK "Fruška gora" održan je sinoć u Novom Sadu na Sunčanom keju kod stadiona FK "Indeks", a naš proslavljeni maratonac i adidas ambasador Ivan Miškeljin je pobedio u  polumaratonu dužine 21,1km.

U maratonu, polumaratonu i mini maratonu  je učestvovalo preko 1000 takmičara iz 20 zemalja Evrope, a najbolji maratonac koji je sinoć istrčao 42,2km za 2:57:31 bio je Uglješa Nikolić iz ARK "Fruška gora"  čime je poneo i titulu - najbrži Novosađanin.
Ovom prilikom Noćni maraton je imao i humanitarni karakter pa su pod sloganom "Trčim u ponoć za pomoć" prikupljena i značajna robna i novčana sredstva. Donacije u robi su usmerene u dečije vrtiće Svilajnca, a novčana sredstva su namenjena za zbrinjavanje životinja u azilima iz poplavljenih područja.

Istinski ljubitelji trčanja i maratonskih trka su svi oni koji su sinoć istrčali Noćni maraton, smatra Ivan Miškeljin koji je još jednom predvodio do cilja trkače adidas Running tima.

- Maraton se trči srcem, a osvaja svakim korakom. Noćni maraton je za  trkače pravi izazov! To je avantura, adrenalin, druženje i provera od čega smo stvoreni. To je trenutak kada, kao pojedinac shvatite koliko ste mentalno jaki, a kao tim koliko ste jedinstveni. U Noćnom maratonu se ističe mentalna snaga svakog trkača, jer nesvakidašnji uslovi pojačavaju adrenalin i izazov.  A ono što ovaj maraton čini jedinstvenim u našoj zemlji i okruženju jeste upravo vreme održavanja trke. Nije ni malo lako trčati po mraku 3 ili 6 krugova i stići do cilja. Zato sam jako ponosan kako na svoje trkače tako i na sebe jer smo uspešno osvojili još jednu trku - istakao je Ivan Miškeljin koji je stazu dugu 21,1km istrčao za 1:15:31.

Najvećim delom stazu prati tok Dunava, a staza je bila, uslovno rečeno, kružna. Mini maratonci su trčali jedan skraćeni krug od 6 km, polumaratonci 3 kruga, a maratonci 6 krugova.

-Psihološki nije nam bilo bitno koliko krugova moramo da trčimo. Ja učim trkače da ne misle na broj krugova, a da u pretposlednjem kažu sebi "ovaj je najvažniji izdrži" i u poslednjem da kažu sebi "još samo ovaj krug i stigao si do cilja" - opisuje Miškeljin još jednu trkačku avanturu za koju se pripremao od marta meseca dok je besplatno trenirao više od 100 ljudi sa kojima trči svake subote na Adi, Košutnjaku i Dunavskom keju. Pred početak Noćnog maratona sledile su i poslednje pripreme.
-Moj stručni tim je uvek uz mene na čelu sa Milivojem Miškeljinom. Vrlo mi je bitno da se pre trke istegnem i dobijem jednu brzu, energičnu masažu koja me diže, povećava adrenalin i koja mi probudi sve mišićne centre. Za to je zadužen moj fizioterapet Hani Bekić koji mi i nakon trke opusti celo telo jednom sporijom limfnom drenažom. Pre trke Dragan Gavrić bioenergetičar mi ... svojim metodama mobiliše svu energiju u telu, kako bi ona bolje cirkulisala i kako bih ja što više te energije uspeo da ispoljim u trci i pretočim je u što bolji rezultat - objašnjava Miškeljin uz napomenu da je u kasnim večernjim satima letnja vrućina  i svežina sa Dunava popustila i učinila trčanje prijatnim i jedinstvenim iskustvom kako za njega tako i za sve trkače koji su uspešno stigli do cilja još jednog maratona u Srbiji.


Datum: 30.06.2014. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...