Šesnaest medalja za veslački podmladak na Bledu

Juniori i kadeti iz Srbije, braneći boje svojih klubova, na 59. internacionalnoj regati - Bled 2014. osvojili sedam zlata, šest srebra i tri bronze.

Na 59. internacionalnoj regati - Bled 2014. pored seniorskog tima Srbiju je predstvaljao i veliki broj juniora i kadeta koji su nastupali pod klupskim obeležjima. Srpski veslački podmladak je bio na visini zadatka osvojivši ukupno 16 odličja od toga sedam zlatnih, šest srebrnih i tri bronzana. Prvog finalnog dana zlato u juniorskom skifu osvojila je Ljiljana Jošić iz Čuruga s vremenom 8:01,22. U istoj trci Miona Mitrović (Danubius 1885) je bila peta (rezultat u finalu 8:17,97), a Svetlana Ristin (Zreneks) šesta 8:46,82. Juniorski dvojac bez kormilara Marko Ristić, Zoran Rajić (Smederevo) dokopao se bronze (6:53,16), a juniorki skif Uroš Dimitrijević (Smederevo) srebra 7:19,52. U A finalu juniorskih skifova veslao je i Dušan Slavnić (Crvena zvezda) koji je zauzeo četvrto mesto 7:22,42. Juniorski četverac skul Milan Mijić, Luka Vrbaški (Danubius 1885), Kristijan Stevanović, Filip Prodanović (Galeb) trijumfovao je i osvojio najsjajnije odličje (6:08,53).

Kadetski dvojac bez kormilara Vanja Obradović, Dušan Petrović (Danubius 1885) poneo je vicešampionsku titulu (7:15,99), dok je u kadetskom skifu Jovana Stanivuk (Čurug) bila prva ispod crte za medalje. Osvojila je četvrto mesto (8:38,03).

Drugog dana naš podmladak je bio još bolji. Ljiljana Jošić (Čurug) je ponovo bila najbolja u skifu (8:02,26), a najsjajnije odličje osvojio je i ženski juniorski dubl skul Miona Mitrović, Milica Slijepčević iz Danubiusa 1885 (7:35,46). U istoj disciplini u muškoj konkurenciji zlato je pripalo Igoru Đeriću (Partizan) i Urošu Dimitrijeviću (Smederevo) koji su trijumfovali s vremenom 6:39,08. Juniorski dvojac bez kormilara Marko Ristić, Zoran Rajić (Smederevo) posle bronze u subotu u nedelju se dokopao zlata (6:53,68), a Dušan Slavnić (Crvena zvezda) je posle četvrtog mesta 14. juna u nedeljnom finalu skifa osvojio najsjajnije odličje (7:32,02). Juniorski četverac skul Milan Mijić, Luka Vrbaški (Danubius 1885), Kristijan Stevanović, Filip Pordanović (Galeb) posle zlata prvog dana, drugog je osvojio srebro (6:17,08).

Vukašin Pivač, Bogdan Belinčević (Grafičar) osvojili su bronzu (7:12,50) u finalu kadetskog dubl skula u trci u kojoj je čamac Dejan Jovašević, Bogdan Stepić (Partizan) bio četvrti (7:12,66). Kadetski dvojac bez kormilara Vanja Obradović, Dušan Petrović (Danubius 1885) je ponovio uspeh iz subote osvojivši u nedleju novo srebro (7:34,81). U kadetskim skifovima osvojena su tri odličja. Aleksandar Antić (Partizan) je osvojio srebro 7:55,64, a isto odličje je prigrabila i Jovana Stanivuk (Čurug) u ženskoj konkurenciji (8:39,25). U toj trci Šarlota Pap (Palić) je osvojila bronzu (8:47,36).

- Velike pohvale za izdanje na Bledu zaslužuje Ljiljana Jošić. Sa dva zlata i u plasmanskom i u rezultatskom smislu je bila na izuzetno visokom nivou. Izveslala je odlične trke i postigla odlična vremena pogotovo ako se zna da je regatna staza na Bledu jedna od najsporijih zbog hladne vode i da su na njoj rezultati gotovo uvek daleko od rekorda. Pohvale zaslužuje i juniorski dubl skul Đerić, Dimitrijević koji je pored zlata postigao i odličan rezultat. Juniorski četverac skul Milan Mijić, Luka Vrbaški, Kristijan Stevanović, Filip Prodanović zabeležio je mnogo bolji rezultat nego na Evropskom prvenstvu u Belgiji gde su Stevanović i Prodanović bili u kombinaciji sa svojim klupskim "saigračima" iz Galeba Stankovićem i Zelićem. Na Bledu se definitivno pokazalo da je kombinacija po dvojice veslača iz Grafičara i Danubiusa mnogo bolja varijanta za reprezentativni juniorski četverac skul - kazao je trener reprezentacije Aleksandar Ivković.Datum: 18.06.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...