Održan Olimpijski dan u Košutnjaku

 
 

Dan Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) obeležen je u Košutnjaku pod sloganom "Budimo humani - pobedimo zajedno" i  predstavljen je, ujedno i tim Srbije za letnje Olimpjske igre mladih u Nankingu u Kini u avgustu. Poruku predsednika MOK Tomasa Baha pročitala je košarkašica Nataša Kovačević, a svim učesnicima podeljene su i diplome MOK.

U poruci predsednika MOK Tomasa Baha se kaže:
- Danas se podsećamo osnivanja modernog olimpijskog pokreta i slavimo olimpijske vrednosti prijateljstva, izuzetnosti i poštovanja. Nije bitno kako ćete proslaviti Olimpijski dan već je važno da se što više ljudi pokrene na aktivnost, učenje i istraživanje. Na ovaj način svi zajedno možemo doprineti stvaranju bolje budućnosti, a to je u suštini olimpijski ideal.

Predsednik OKS Vlade Divac se zahvalio Gradu Beogradu i Zavodu za sport i medicinu sporta koji su pomogli u organizaciji i istakao je:
- Sa nama su olimpijci koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama za mlade u Kini a siguran sam da će neki od njih izrasti u istinske šampione kojima ćemo se svi ponositi. Zahvaljujem članovima olimpijskog tima Srbije koji su došli da obeleže sa nama današnji dan i da pruže podršku mlađim kolegama. Kao što slogan ovogodišnjeg Olimpijskog dana kaže koristimo priliku i da pomognemo našim sugrađanima koji su pogođeni poplavama jer naše malo nekome znači mnogo.

I pored lošeg vremena okupilo se 2.500 posetilaca koji su imali priliki i da se upoznaju i sa kulturom Narodne republike Kine, koju su predstavili Društvo "Daleki istok" i Holistički centar "Krug".

Održane su trke za decu uzrasta do četiri, osam i 12 godina, "Trka zadovoljstva" za sve uzraste, "Porodična trka" u kojoj su učestvovali roditelji i deca, štafetna-sponzorska trka, a ove godine prvi put je održana i trka za osobe sa invaliditetom.

U štafetnoj trci su učestvovale štafeta Olimpijskog komiteta Srbije, "Mekdonaldsa Srbija" i kompanija članica sponzorskog pula OKS "Mis mo tim za rio2026": Delez Srbija, Vojvođanska banka, EKO Srbija, Hajneken Srbija, ATOS, Kolor pres grup, Radio S i Maruška.

Predstavnici sponzorskog pula OKS obezbedili su posebne poklone za najbrojniju porodicu i za porodicu koja u zbiru godina bude najstarija u "Porodičnoj trci". "Delez Srbija", generalni sponzor Olimpijskog tima Srbije poklonio je vrednosne vaučere za kupovinu u njihovim radnjama u iznosu od po 10.000 dinara, "AS osiguranje" zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije poklonilo je putno zdravstveno osiguranje koje će porodice moći da iskoriste u periodu od godinu dana, prilikom sedmodnevnog putovanja u inostranstvo, "EKO Srbija", bronzani sponzor OKS obezbedila je dva puta po 50 litara goriva, a "Frikom" vrednosne vaučere  u iznosu od po 10.000 dinara za kupovinu u njihovim radnjama.

Generalni sponzor "Olimpijskog dana", kompanija "Mekdonalds", obezbedila je za učesnike majice "Olimpijskog dana" i osveženje.


Datum: 16.06.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...