x

No limit challenge

 No limit challenge

NO LIMIT CS je zamišljen kao idealno takmičenje za sve vežbače iz teretana, parkova, borilačkih klubova, ulica i raznoraznih sportova gde se ceni fizička i psihička pripremljenost, koji žele da se takmiče u "funkcionalnim vežbama" (kompleksnim vežbama bez i sa minimalnim opterećenjem). Cilj je da takmičare izvedemo na otvoreni  poligon, gde će kroz vežbanje pokazati nivo pripremljenosti. U periodu kada nije moguće da se tamičenje održi na otvorenim stadionima, planirano je da vežbači pokažu svoju pripremljenost u sportskim halama.

Poligon vežbi su osmislili iskusni fitnes instruktori I kondicioni treneri koji su posebnu pažnju obratili na  prevenciju od povreda kao I jednostavnost poligona da svaki vezbac vidi svoje mesto u njemu I potrebu da pokaze svoju fizicku psihicku formu.

NO LIMIT tim, koji sačinjavaju iskusni operativci, rešen je da tokom sezone 2014/15. organizuju šest do osam takmičenja (četiri "otvorena") na teritoriji Beograda, dok u sezoni  2015/16. imamo za cilj da se takmičenje "proširi" u ostale gradove (Novi Sad, Subotica, Zrenjanin, Niš, Kragujevac, Kraljevo, Novi Pazar,...). Već od maja 2016. NO LIMIT tim je spreman da organizuje takmičenja u regionu (Sarajevo, Banja Luka, Skoplje, Budva, Podgorica,...).

Funkcionalni pokreti su vid treninga koji je kljucan factor u formi kako kod  rekreativca tako I kod profesionalnog sportiste. Čučnjevi, trčanje, skakanje, bacanje, vučenje, guranje, podizanje predmeta sa zemlje i dizanje predmeta iznad glave.. Ovakve pokrete niko nije posebno osmislio, sa njima se možete sresti svuda i uvek u svakodnevnom životu. To su prirodni pokreti, za koje je naše telo stvoreno.

Jednostavno, deo su našeg života. Ovakav vid trening kroz funkcionalne pokrete zbog svoje efikasnosti veoma je zastupljen I u profesionalnom sportu ali I u amaterskom, u teretani ali i izvan nje. Konstantna varijacija podrazumeva stalnu promenu treninga. Za pravu fizičku spremu rutina je veliki neprijatelj.

Ovakav pristup dovodi do fitness nivoa koji će vas spremiti za bilo šta u svakodnevnom životu. Intenzitet je ključ pravog fitnesa, a takmičenje NO LIMIT CHALLENGE svakom vežbaču daje priliku da odmeri snagu, izdržljivost i eksplozivnost sa samim sobom, štopericom, protivnikom.

CILJ  I PLAN TAKMIČENJA
NO LIMIT CHALLENGE je takmičenje koje će u svom premijernom izdanju okupiti 128 važbača koji će odmeriti snagu u funkcionalnim vežbama. Cilj je da se kroz nekoliko nivoa takmičenja izabere najspremniji  vežbač i da se pokrene na desetine hiljada rekreativaca da se kroz takmičenja edukuju o štetnim posledicama nepravilnog vežbanja I korisnim efektima funkcionalnog treninga.

NAZIV TAKMIČENJA: NO LIMIT CHALLENGE  SERBIA 1
DATUM ODRŽAVANJA: 20.jul 2014.
MESTO ODRŽAVANJA: Stadion Fudbalskog Kluba Radnički NBG, Studentska 2
ORGANIZATOR TAKMIČENJA:
No limit tim,
SPORT26,
Korfbol klub Zemun,
Sportska Akademija Perović.

BROJ UČESNIKA:  128 - Muškarci
REVIJALNO TAKMIČENJE: 16 - Žene
OČEKIVANI BROJ POSETILACA: 1500-2000
TIP TAKMIČENJA: NADMETANJE U FUNKCIONALNIM VEŽBAMA  (SNAGA, IZDRZLJIVOST, KONDICIJA)


Datum: 04.07.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...