x

Peščani rukometni reprezentativci trenirali na Štrandu

Peščani rukometni reprezentativci trenirali na Štrandu

Selekcija Srbije u rukometu na pesku počela je pripreme za Svetsko prvenstvo koje se od 22. do 27. jula ove godine održava u Resifeu u Brazilu. Trener Daniel Petković i pomoćnik Ivan Drenovac su imali sve igrače na okupu, kao i igrače koji nisu bili deo selekcije na turniru u Bugarskoj, koji je održan sredinom juna, a kada je naša reprezentacija trijumfovala.

Sjajni uslovi na peščanom terenu novosadskog kupališta Štrand, na kome će narednog vikenda biti održan veliki beach handball turnir "Novi Sad 2014", pružili su mogućnost reprezentaciji da trenira nove taktičke varijante kako bi igru na Svetskom prvenstvu učinila što raznovrsnijom i kvalitetnijom.

"Dušu ove ekipe čine igrači koji imaju za sobom brojna takmičenja na kojima su učestvovali proteklih godina. Marko Pavlović, na primer, protekle godine je proglašen najboljim "peskašem" Evrope. Uz rame su mu, danas godinu dana kasnije reprezentativci koji su protekle godine debitovali na EP u Danskoj. Kada im pridodamo i nekoliko debitanata, siguran sam da će Srbija  biti ozbiljan protivnik najboljim svetskim selekcijama. Očigledno je da su momci vredni, voljni i dobro motivisani. Verujem da će navijači u Srbiji moći da uživaju u njihovim igrama u Resifeu i uveren sam da će nam stizati sjajne vesti iz Brazila", istakao je Saša Kuburović, koji je protekle godine vodio ekipu do četvrtog mesta na EP u Randersu.Datum: 24.06.2014. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...