x

Održano paraglajding takmičenje Kup orlova 2014

Održano paraglajding takmičenje Kup orlova 2014

Dragan Popov (SPK "Berkut") iz Vršca, pobednik je paraglajding  takmičenja "Kup orlova 2014", koje se proteklog vikenda održalo u Aljudovu. U izuzetno jakoj konkurenciji, drugo mesto osvojio je Slobodan Maletić (KVS "Košava") iz Surčina, a kao treći, takmičenje je završio Pavle Marinković (KVS "Košava") iz Šimanovaca.

U ekipnoj konkurenciji, posle tri takmičarske serije, najpreciznije pilote imao je KVS "Košava" - Surčin, dok su klubovi SPK "Berkut" - Vršac i AK "Delta" - Kanjiža zauzeli drugo i treće mesto.

Organizator takmičenja PK "Beli orlovi" iz Požarevca priredio je veličanstvenu sportsku manifestaciju koja je postavila više standarde u kvalitetu. "Prvenstveno želim da se zahvalim Vazduhoplovnom savezu Srbije, bez čije podrške se ovo takmičenje ne bi održalo. Takođe, moram da istaknem i podršku koju su nam dali čelnici opština Požarevac i Malo Crniće, kao i njihovim turističkim organizacijama. Drago mi je što su svi oni prepoznali značaj ovakvog takmičenja. Ovo nije bila samo sportska manifestacija, nego i  promocija kompletnog Braničevskog okruga, jer su na otvaranju prisustvovali predstavnici udruženja žena i udruženja pčelara, koji su zajedno predstavili svoje proizvode. Posebno se zahvaljujem prijateljima kluba, koji su došli u velikom broju da podrže takmičenje i time nam dali još veći podsticaj," izjavio je, Miroslav Marjanović, predsednik paraglajding kluba "Beli Orlovi".

Takmičenje u Aljudovu je bilo drugo kolo lige Srbije u disciplini precizno sletanje. Naredno takmičenje je "Kup Beograda" u organizaciji KVS "Košava", koje se idućeg vikenda održava na Zlatiboru.Datum: 18.06.2014. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...