Održano finale Kupa Srbije u gađanju glinenih golubova - trap


Zoran Jakšić reprezentativac beogradskog Rikošeta pobednik je finala Kupa Srbije u gađanju glinenih golubova - trap održanom na strlištu "Bg sportski centra Kovilovo".

U borbi za zlatnu medalju, Jakšić je sa 13:11 pobedio juniorskog reprezentativca Borka Vasiljevića takođe iz Rikošeta. U meču za bronzu precizniji je bio Nemanja Smiljanić (Grof, Kalište kod Požarevca)  koji je sa 13:10 bio bolji od Zorana Radisavljevića iz Grofa.

U borbu za medelje plasirala se šestorica najboljih posle osnovnog dela: Jakšić 113, B. Vasiljević 112, Smiljanić 108, Radisavljević 104, Petar Vasiljević (Rikošet) 103 i Aleksandar Ivanković (Barajevo) sa 105 golubova.

U polufinalu, posle 15 dodatnih golubova,  trojica strelaca su pogodila po 14 golubova: Jakšić, B. Vasiljević i Radisavljević, pa su raspucavali za ulazak u meč za zlato. Jakšić i B. Vasiljević su pogodili prvog dodatnog goluba i ušli u finale finala, dok je Radisavljević promašio i otišao u meč za bronzu sa Smiljnićem koji je u polufinalu imao 13 golubova. Petar Vasiljević je završio na petom mestu sa 12, a Aleksandar Ivanković je na kraju šesti sa devet golubova. Za plasman među šest bilo je potrebno 105 golubova.

U tri ovogodišnja turnira Kupa Srbije u gađanju glinenih golubova trap, koji su bodovani za plasman na finalni turnir, Jakšić je pobedio u prvom, Pera Nedić (Jedinstvo trap, Stara Pazova) u drugom, a Borko Vasiljević u trećem.

Ekipno, pobedilo je Barajevo sa 303 goluba (Ivanković 105, S. Nikolić 95, D. Nikolić 103). Drugi je Grof iz Kališta kdo Požarevca sa 298, a treći beogradski Rikošet sa 269 golubova. Četvrti je bio Skit iz Uba sa 237 golubova.

Pobednici Kupa Srbije u poslednjih šest sezona - 2014: Zoran Jakšić (Rikošet) i Barajevo, 2013: Pera Nedić (Jedinstvo trap) i Grof (Kalište kod Požarevca), 2012: Marko Ilić (Grof) i Grof, 2011: Branko Leontijević (Rikošet) i Grof, 2010: Petar Milosavljević (Jedinstvo trap) i Jedinstvo trap (Stara Pazova), 2009: Željko Stefanović (Policajac) i Partizan.Datum: 08.07.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...