x

Priča koja traje - BŠK Romantičari

 Beogradski šahovski klub “Romantičari” nastavlja svoju uspešnu misiju. Duša ovog kluba, neumorni šahovski entuzijasta i organizator Dragan Milošević prerano nas je napustio, ali svi u “Romantičarima” zbili smo svoje redove, kako bi sačuvali tradiciju i nastavili tamo gde je naš “Jenki” stao. I uspesi nisu izostali: mada je ekipa BŠK “Romantičari” bila tek četvrta po rejtingu igrača, osvojili smo drugo mesto na finalnom turniru Kupa Beograda za 2014. godinu, a ispred nas plasirala se samo favorizovana ekipa “Delfina” !

Od 5. do 10. maja u beogradskom hotelu “Slavija”, naš klub se borio protiv jakih rivala, kao što su Š.K. “Borča”, Š.K. “Tadić”, Š.K. “NIS Jugopetrol”, Š.K. “Politika” I već spomenuti Š.K.“Delfin”. Bilans sasvim zadovoljavajući - tri pobede, jedan nerešeni rezultat i jedan poraz, dovoljno za drugo mesto i osvajanje lepog trofeja. Još više od rezultata, imponovala je sloga ekipe, što ju je kao kapiten vodio FIDE majstor Milenko Pucarević, a koju su osim njega činili još intermajstor Milan Andrijević, FIDE majstori Milutin Kostić i Igor Spirić, te majstorski kandidati Vladica Andrejići Milan Keserović.

Vremena su teška za šah, posebno za romantiku. Ali, BŠK “Romantičari” rešeni su da ostanu na okupu, zbog ljubavi prema kraljevskoj igri, zbog odanosti svom klubu, ali i pijeteta prema Draganu kome ćemo se, daće Bog, jednoga dana odužiti organizovanjem memorijalnog turnira u njegov spomen.

 Datum: 03.06.2014. Autor: Marko Milošević

PROČITAJTE JOŠ...