x

Sa šest posada na III Svetski kup u veslanju

 Sa šest posada na III Svetski kup u veslanju

Švajcarski grad Lucern će od 11. do 13. jula 2014. biti domaćin Trećeg, ujedno poslednjeg, ovogodišnjeg Svetskog kupa koji će okupiti 746 veslača i veslačica iz 44 zemlje. Srbiju će u Lucernu predstvljati šest posada. U dvojcima bez kormilara veslaće evropski prvaci Dušan Bogičević, Veselin Savić, odnosno Nenad Beđik, Miloš Vasić, u dubl skulu Marko Marjanović i Aleksandar Filipović, u skifu za lake veslače Miloš Stanojević dok će se Iva Obradović i Ivana Filipović ogledati u skifovima.

Put Švajcarske srpska ekspedicija, u kojoj će pored takmičara biti i članovi selektorske komisije Nebojša Ilić, Dejan Guslov i Petar Ibročić, trener reprezentacije Olkesandr Fedotov i generalni sekretar Veslačkog saveze Srbije Nebojša Jevremović, kreće u sredu, 9. jula.

- Po planu i programu za seniore A za ovu godinu Svetski kup u Lucernu će biti Izborna regata za sastav srpskog tima za Svetsko prvenstvo u Amesterdamu od 23. do 31. avgusta. Na osnovu rezultata u Švajcarskoj i na osnovu učinka u dosadašnjem delu sezone odredićemo tim za najjači i najznačajniji veslački događaj u 2014 - kazao je član selektroske komisije Nebojša Ilić.

Kvalifikacije u Lucernu su na programu u petak, 11. jula, prepodne, dok su trke repesaža istog dana u popodnevnim časovima. U subotu su na "meniju" C, D i E finala kao i polufinalni okršaji, dok su dan kasnije okršaji za medalje i trke za plasman od sedmog do 12. mesta. U konkurenciji dvojaca bez kormilara, pored dva srpska čamca, prijavljeno je još 23 posade. U dubl skulu na startnoj liniji naći će se 24 čamca, u skifu za lake veslače 17, a u ženskom skifu 22.

- Pred Lucern smo imali samo jednu dilemu. Koji veslači će, pored evropskih šampiona Bogičevića i Savića, činiti još jedan dvojac bez kormilara. Na poslednjoj proveri pred Treći svetski kup Vasić i Beđik su bili najbolji u konkurenciji još dva dvojca koji su činili Goran Jagar i Miljan Vuković, odnosno Nikola Stojić i Martin Mačković pa su tako obezbedili svoje mesto u timu za Lucern - istakao je IlićDatum: 09.07.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...