x

Održan rukometni turnir na pesku Novi Sad 2014

Održan rukometni turnir na pesku Novi Sad 2014

Završen turnir u rukometu na pesku "Novi Sad 2014" turnir u rukometu na pesku "Novi Sad 2014". Pun trijumf su ostvarile ekipe iz Hrvatske, obzirom da su trofej u ženskoj konkurenciji osvojile igračiece jedne od najboljih evropskih ekipa "Detono" iz Zagreba, a u muškoj konkurenciji su slavili igrači "Čakovca". Oni su u finalu, posle "penala" bili bolji od "A" tima naše selekcije koja je turnir iskoristila kao deo priprema za SP u Brazilu, koje se već sutra nastavljaju odlaskom na zajedničke pripreme sa selekcijom Katara u Dohi.

U prvom periodu finalnog meča, hrvatski tim je pobedio skorom 19:16. Naša selekcija je u II periodu odgovorila vrhunskom igrom (22:5 za Srbiju), što je dovelo do izjednačenje, ali je u odlučujućoj fazi igre hrvatskki tim bio uspešniji, pre svega zahvaljujući najboljem golmanu turnira koji je izabran iz njihovih redova."B" selekcija Srbije je zauzela treće mesto u muškoj konkurenciji, dok je ženska selekcija Bugarske isti rezultat postigla u ženskoj konkurenciji.
Neke od pojedinačnih nagrada pripale su našim reprezentativcima, najbolji strelac turnira Ivan Dimitrijević, a najbolji igrač Marko Pavlović. Turnir je još jednom sjajno organizovan i bio odlična prilika da publika u Novom Sadu uživa u vrhunskim mečevima peščanih rukometašica i rukometaša. Upravo je proteklih godina ovaj sportski događaj bio "pokretač" većeg broja turnira u Srbiji, tako da ćemo ove godine imati priliku da uživamo u atraktivnim potezima "peskaša" u Apatinu, Bačkoj Palanci, Kikindi i Kostolcu.U prilogu Vam šaljemo fotografije sa turnira.Datum: 30.06.2014. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...