Vasiljević pobedio na juniorskom Svetskom kupu u Porpetu


Mladi reprezentativac beogradskog Rikošeta Borko Vasiljević osvojio je prvo mesto na juniorskom Svetskom kupu u gađanju glinenih golubova - trap u italijanskom Porpetu.

Vasiljević je u raspucavanje za medalje ušao kao peti sa 115 golubova (po serijama 23, 22, 23, 23, 24). Na 25. mesto plasirao se posle osnovnog dela Marko Drljača sa 102 goluba (23, 20, 18, 21, 20). Za ulazak među šest najboljih i borbu za trofeje bio je neophodan rezultat od 115 golubova, četvorica u sekstetu imala su po 116, dvojica po 115 golubova!

U polufinalu, Vasiljević je gađao sjajno i sa 14 golubova od 15 mogućih, odmah se plasirao u meč za zlato, gde mu je rival bio italijanski strelac Andrea Boeri. Vasiljević ga je pobedio sa 12:9 i osvojio titulu. Za bronze su se borila dva Slovaka, uspešniji je bio Filip Marin savladavši sa 12:9 Adrijana  Drobnija. Učestvovala su 34 juniora iz 12 zemalja. Prošle godine u porpetu Vasiljević je bio deveti.

Ovo je druga godina za redom da srpski strelci pobeđuju u Porpetu. Nemanja Smiljanić je trijumfovao  2013, a lane je  zlatnu medlju osvojila je i reprezentacija Srbije u kojoj su bili i Maksim Egelja i Borko Vasiljević. U 2012. Smiljanić je bio drugi kao i reprezentacija u kojoj su bili Smiljanić, Egelja i Jakšić.


Datum: 01.07.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...