x

Nebojša Bošković opet osuđen na zatvor

 Nebojša Bošković opet osuđen na zatvor

Nebojša Bošković je nakon osvajanja turnira 2012. godine i učešća u polufinalu 2013. godine,  još jednom potvrdio svoj kvalitet u basketu 1 na 1 i po drugi put postao šampion Red Bull King of the Rock turnira u Srbiji.

Četvrto izdanje turnira Red Bull King of the Rock dobilo je novog-starog pobednika - Nebojšu Boškovića (29) kome je pošlo za rukom da ponovi uspeh iz 2012. godine i opet trijumfuje na ovom prestižnom 1 na 1 takmičenju. U spektakularnoj atmosferi pred oko 2000 gledalaca, Nebojša je u finalu pobedio Bogdana Dragovića rezultatom 11:6 i tako sebi obezbedio put na svetsko finale koje će se održati 06. septembra u zatvoru Samasana na Tajvanu.

Tribine i zidine na terenima KK Crvena zvezda na Kalemegdanu bile su popunjene do poslednjeg mesta i publika je nestrpljivo čekala da vidi igru 64 najboljih strit basketaša u Srbiji. Iz meča u meč situacija na terenima je postajala sve interesantnija, a dueli neizvesniji i već u četvrtfinalu odigravali su se pravi trileri pod koševima koji su gledaoce dizali na noge i mamili ovacije i aplauze. U polufinalu smo gledali "sudar kraljeva“ - Nikolu Vujovića prošlogodišnjeg kralja i Nebojšu Boškovića kralja iz 2012. godine. Sve je izgledalo kao da je Vujović bliži prolazu u finale, međutim u poslednjoj sekundi Bošković postiže koš i izjednačava rezultat na6:6, a nakon produžetaka izlazi kao pobednik rezultatom 15:6. Pod drugim košem prošlogodišnji finalista Bogdan Dragović bio je bolji od finaliste iz 2012. godine Darka Damnjanovića i to rezultatom 19:18.
Pre nego što su Dragović i Bošković otpočeli finalnu borbu, kratki predah od fenomenalnog basketa napravljen je uz nastup naših najboljih brejkera. Usledila je poslednja borba za titulu šampiona u kojoj su obojica basketaša atmosferu dovela do tačke usijanja. Izgleda da je Bošković za nijansu više želeo da se vrati u zatvor pa Dragović, kao i prošle godine, opet završava na drugom mestu, a rezultat u finalu je bio 11:6. Na trećem mestu našao se Darko Damnjanović pobednom nad Nikolom Vujovićem.

 - Ne znam gde se nalazim! Turnir ne da je bio težak nego kao da sam prošao Danteovih devet krugova pakla, naročito u poslednje tri utakmice. U četvrtfinalu sam protivnika dobio na iskustvo, momak je odlično igrao, u polufinalu protiv Vujovića je bilo neverovatno teško, a Dragović i ja smo stari znanci i uvek kada igramo to je borba do poslednjih atoma snage. Znam da me u zatvoru na Tajvanu čeka težak zadatak tako da sada predstoje ozbiljne pripreme do septembra. Na svetskom finalu želim da pokažem sve što znam i umem, ne samo zbog sebe, već zbog svih basketaša u Srbiji. - rekao je nakon pobede Bošković.
Novi-stari kralj neće biti jedini Beograđanin koji će se 6. septembra naći u zatvoru Samasana na Tajvanu, njemu će podrška u publici biti Vojkan Krstić. On je u izazovu koji su organizatori pripremili za publiku uspeo da pogodi koš sa polovine terene i tako sebi obezbedi put na svetsko finale. Red Bull King of the Rock turnir ove godine imao je i humanitrni karakter, od kotizacija za učešće prikupljeno je 125.500 dinara koji će biti donirani Fondu B92.Datum: 06.06.2014. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...