x

Red Bull King of the Rock odložen zbog kiše

Red Bull King of the Rock odložen zbog kiše
Borba za titulu kralja uličnog basketa pomerena je za sredu 4. jun u 19 časova. Finale će biti održano na terenima KK Crvena zvezda na Kalemegdanu.

Uprkos želji i organizatora i takmičara, finale turnira Red Bull King of the Rock otkazano je zbog kiše koja je padala u popodnevnim satima. Uslovi na terenima KK Crvena zvezda na Kalemegdanu nisu bili adekvatni za igru, zbog čega su se neposredno pred početak turnira na centru okupili igrači i organizatori kako bi doneli ispravnu odluku u okolnostima koje su vladale.

 “Veoma pažljivo smo analizirali vremenske uslove. Žao nam je što vremenski uslovi nisu bili adekvatni, ali bezbednost učesnika i gledalaca je od ključnog značaja. Nažalost, primorani smo da pomerimo dešavanje za sredu 4. jun sa početkom u 19 časova. Izvinjavamo se zbog bilo kakvih neprijatnosti do kojih je došlo usled ove situacije, međutim, ubeđeni smo da će našu odluku razumeti svi koji su uključeni u takmičenje.” rekao je Dražen Garapić ispred organizacionog tima turnira.

“Teren je mokar i klizav i nije preporučljivo igrati prvenstveno zbog sigurnosti basketaša, da se neko ne povredi. Zbog kiše ni publika ne bi imala priliku da vidi najbolji basket, na kakav je navikla na ovom turniru. U adekvatnijim vremenskim uslovima svaki takmičar će dati svoj maksimum, a u interesu je svih nas da dobijemo pravog predstavnika koji će Srbiju predstavljati na svetskom finalu.” rekao je Dušan Domović Bulut, pobednik Red Bull King of the Rock takmičenja iz 2011. godine.
red-bull-king-of-the-rock-odlozen-zbog-kise-2.jpg
Autor fotografije: Predrag Vučković / Red Bull Content Pool


Podsećamo da u borbi za titulu najboljeg 1 na 1 basketaša učestvuje 64 igrača koji su izborili učešće kroz kvalifikacione turnire koji su bili održani u subotu. Među finalistima koje ćemo videti u sredu na terenima KK Crvena zvezda biće i branilac titule Nikola Vujović. Ulaz na turnir je besplatan.
Red Bull King of the Rock se u Srbiji održava četvrti put i ove godine je bilo najveće interesovanje što potvrđuje i cifra od preko 500 prijavljenih igrača. Ovaj prestižni 1 na 1 basketaški turnir se u svetu održava petu godinu, a svetsko finale igra se 6. septembra u zatvoru Samasana na Tajvanu, gde će snagu pod košem odmeriti 32 igrača iz 26 zemalja.Datum: 02.06.2014. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...