x

Održano paraglajding takmičenje Sićevo open 2014

Održano paraglajding takmičenje Sićevo open 2014

Proteklog vikenda (27.-29. juna) na terenima Sićeva i Niške banje, održano je takmičenje u paraglajdingu "Sićevo open 2014". Piloti paraglajdera takmičili su se u dve discipline, prelet i precizno sletanje.

Među preletačima, najbolji je bio Dragan Martinović iz Praglajding kluba "Sokolica"  -  K. Mitrovica. On je u tri dana najbrže preleteo 128km. Iza sebe je ostavio drugoplasiranog Huga Robena, takmičara iz Holandije i Predraga Dudića iz PK "Golija" - Raška koji je osvojio bronzanu medalju.

"Izuzetno mi je draga ova pobeda, jer je prva u mojoj letačkoj karijeri. Svi takmičari su vrhunski leteli i nije bilo lako. Zaista su nijanse odlučivale o pobedniku. Čestitam takmičarima na fer i korektnoj borbi u vazduhu." - izjavio je Dragan Martinović, reprezentativac Srbije u paraglajdingu.

U drugom delu takmičenja u disciplini precizno sletanje, posle pet serija najbolji na sletanju bio je Đorđe Petrović iz AK "Beograd", dok su Lukaš Kolašček iz Češke i Goran Đurković iz PK "Berkut" - Vršac, zauzeli drugo i treće mesto.

U ekipnim plasmanima, najbolje plasirana ekipa u preletu je bio tim PK "Ares" - Beograd, dok je među preciznim letačima, po treći put za redom briljirao tim KVS "Košava" - Surčin.

Vreme je poslužilo takmičare i organizatore, pa su sva tri takmičarska dana bili i letački dani.


Datum: 01.07.2014. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...