Održano paraglajding takmičenje Sićevo open 2014


Proteklog vikenda (27.-29. juna) na terenima Sićeva i Niške banje, održano je takmičenje u paraglajdingu "Sićevo open 2014". Piloti paraglajdera takmičili su se u dve discipline, prelet i precizno sletanje.

Među preletačima, najbolji je bio Dragan Martinović iz Praglajding kluba "Sokolica"  -  K. Mitrovica. On je u tri dana najbrže preleteo 128km. Iza sebe je ostavio drugoplasiranog Huga Robena, takmičara iz Holandije i Predraga Dudića iz PK "Golija" - Raška koji je osvojio bronzanu medalju.

"Izuzetno mi je draga ova pobeda, jer je prva u mojoj letačkoj karijeri. Svi takmičari su vrhunski leteli i nije bilo lako. Zaista su nijanse odlučivale o pobedniku. Čestitam takmičarima na fer i korektnoj borbi u vazduhu." - izjavio je Dragan Martinović, reprezentativac Srbije u paraglajdingu.

U drugom delu takmičenja u disciplini precizno sletanje, posle pet serija najbolji na sletanju bio je Đorđe Petrović iz AK "Beograd", dok su Lukaš Kolašček iz Češke i Goran Đurković iz PK "Berkut" - Vršac, zauzeli drugo i treće mesto.

U ekipnim plasmanima, najbolje plasirana ekipa u preletu je bio tim PK "Ares" - Beograd, dok je među preciznim letačima, po treći put za redom briljirao tim KVS "Košava" - Surčin.

Vreme je poslužilo takmičare i organizatore, pa su sva tri takmičarska dana bili i letački dani.


Datum: 01.07.2014. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...