x

Adidas učvrstio svoju poziciju sportskog brenda na SP u Brazilu

Adidas učvrstio svoju poziciju sportskog brenda na SP u Brazilu

Prvi put nakon 1990. godine dva adidas tima su stigla do finala Svetskog prvenstva u fudbalu 2014! Sponzor fudbalskih reprezentacija Argentine i Nemačke koje se ponovo susreću u finalu, svetski vodeći fudbalski brend je potvrdio svoju priču o uspehu na FIFA Svetskom prvenstu u Brazilu!

Kao što dominira na terenu, adidas je brend koji tokom Svetskom prvenstva dominira i na svim kanalima društvenih medija. Postavljanjem dobro isplaniranog sadržaja tokom pet nedelja trajanja prvenstva, adidas kampanja #allin or nothing (sve ili ništa) je vrlo snažno zastupljena na kanalima komunikacije kao što su Twitter, YouTube, Facebook, Instagram i Tumblr. Rezultat toga je i povećanje broja pratilaca za 4.865.502 na svim platformama, što je više od bilo kog drugog sportskog brenda. adidas je takođe oživeo zvaničnu takmičarsku loptu za Svetsko prvenstvo u fudbalu - Brazuca - koristeći Twitter nalog @Brazuca, koji je stekao više od 2,751 miliona pratilaca tokom turnira (trenutno ima više od 3,25 miliona pratilaca) i postaje profil sa najbržim rastom na Svetskom prvenstvu. Dobre rezultate je pokazala i platforma "Tim Messi" koja je usresređena na heroja Lea Mesija, koji će po prvi put igrati u finalu.

Tokom Mundijala, adidas je kreirao taktičku kampanju u realnom vremenu sa naglaskom na deljenju mišljenja i reakcija, a rezultati pokazuju da je to najbrže rastuća zajednica (od sportskih brendova) na turniru - pokazuje 54,7% (1.962.206 pominjanja) udela u komentarima širom svih ključnih platformi na turniru, 20% više u odnosu na najbližeg konkurenta među sportskim brendovima. Ovo obuhvata 651.720 pominjanja (33.160 na dan 9.7.2014.) #allin or nothing na Twitter-u, što je duplo više od bilo kog drugog brenda u toku turnira.

Ne zadržavajući se samo na društvenom fokusu kampanje, adidas se takođe može pohvaliti kopačkama sa najvećim brojem golova na turniru (adidas adizero f50), čak 46 do sada. On takođe ima tri najbolja strelca na turniru koji nose kopačke adidas adizero f50 (Rodrigez 6, Miler 5 i  Mesi 4 gola) i sponzor je obe ekipe u finalu Mundijala.

Tom Ramsden, direktor globalnog marketinga brenda za adidas fudbal je izjavio: "Fantastično je što imamo dve reprezentacije u finalu Svetskog prvenstva. Naš cilj je bio da se tokom turnira najviše govori o našem brendu i da stupimo u interakciju sa ljudima širom sveta. Pošto imamo dva tima u finalu i, naravno, Lea Mesija, imamo odličnu priliku da ispričamo našu # allin or nothing (#sve ili ništa) priču."
adidas je planirao dodatni reaktivni i proaktivni sadržaj u vezi sa finalom Svetskog prvenstva koje će omogućiti dodatno širenje dominacije brenda.

Datum: 11.07.2014. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...