x

Zajednička konferencija rukometnih reprezentativaca Srbije

Zajednička konferencija rukometnih reprezentativaca Srbije

Rukometni savez Srbije organizovao je zajedničku konferenciju u hotelu M, za žensku i mušku rukometnu reprezentaciju Srbije pred utakmice koje ih očekuju u narednom periodu. Rukometašice Srbije igraju kvalifikacione utakmice sa Švajcarskom i Slovenijom za EURO 2014, dok rukometaše očekuje dvomeč sa Češkom u okviru baraž utakmica za Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine.

"Dugo se nismo okupile, tako da mi je drago što ćemo konačno igrati zajedno. Mogu da kažem da ćemo dati svoj maksimum, imamo Sloveniju kod kuće i nadam se da ćemo odraditi kako treba.  Slovenija je jako kvalitetna ekipa, ali mislim da smo mi bolji. Imali smo kiks kod njih u oktobru, jer smo neozbiljno ušle u igru. Mislim da treba da idemo na odbranu, i tu ih sigurno dobijamo", rekla je Katarina Krpež, reprezentativka Srbije.

"Sa selekcijom Švajcarske neće biti lako, ozbiljna su ekipa, ali očekujem 2 boda. Posle Švajcarske igramo sa Slovenijom. Rezultati sa Svetskog prvenstva i utakmice sa Švedskom koje smo imali, mislim da nam daju dobru osnovu za Sloveniju. Očekujem punu halu i plasman na Evropsko prvenstvo", istakla je Jelena Erić, rukometna reprezentativka Srbije.

"Naš cilj je Rio, a dobrom igrom u Hrvatskoj i Mađarskoj, već smo na pola puta. Nadam se da ćemo pobediti u obe utakmice koje nas očekuju. Imamo vremena da se pripremimo, odradimo treninge i spremno dočekamo obe utakmice. Imamo dobru reprezentaciju, ali mislim da će presuditi dobra igra u odbrani. Švajcarska je jako nezgodna selekcija, pokazali su da mogu da odigraju jako dobro, međutim, vicešampionke su favoriti, bez obzira u kom sastavu budemo bili",naveo je Saša Bošković, selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, i dodao "Muškarcima bih poželeo uspeh na predstojećim mečevima sa Češkom, bićemo u Nišu da ih bodrimo".

"Očekuje nas jedan ozbiljan zadatak. Selekcija Češke sastavljena je od kvalitetnih igrača koji igraju u dobrim klubovima. U reprezentaciji je dobra atmosfera što je jako bitno. Trener je tu da nas pripremi i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat", rekao je Nenad Vučković, reprezentativac Srbije.
"Kvalifikacije se približavaju, očekuje nas dvomeč sa Česima. Nadam se da ćemo uspeti da se pripremimo i da eliminišemo reprezentaciju Češke, i želja mi je da se plasirano na SP", iskatako je Momir Rnić, rukometni reprezentativac.

"Mi smo imali kiks na Evropskom prvenstvu, i sada imamo obavezu da se iskupimo. Danas smo u manjem broju, priključiće nam se još Drako Stanić u Nišu, dok ostatak momaka dolazi sredinom nedelje. Do utakmice sa Češkom imaćemo samo dva zajednička treninga, moramo ih što bolje iskoristiti kako bi se pripremili. Priključiće nam se igrači F4, pa kroz svežinu koju donose, terninge, video i taktiku  nadam se da ćemo pokazati dobru igru i da ćemo uspeti da postignemo što više lakih golova", rekao je Vladan Matić, selektor rukometne reprezentacije Srbije, i dodao "Ubeđen sam da će ženska reprezentacija odraditi svoj deo posla i plasirati se na EP", zaključuje selektor Matić.

Muška rukometna reprezentacija u subotu, 7.juna u Nišu igra utakmicu sa Češkom, a sedam dana kasnije u gostima. Dok devojke sa Švajcarskom igraju 12. juna od 20 sati u Štafu, a 15. juna u istom terminu u Nišu sa Slovenijom.

RSS je doneo odluku da sav prihod od karata sa dve predstojeće utakmice naših reprezentacija, 7. juna sa reprezentacijom Češke i 15. juna protiv reprezentacije Slovenije, uplati za pomoć rukometnim klubovima sa postradalih teritorija.


Datum: 04.06.2014. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...