x

Stefanoviću bronza na Svetskom kupu u Mariboru

Stefanoviću bronza na Svetskom kupu u Mariboru
Milutin Stefanović kragujevački strelac osvojio je bronzanu medalju u gađanju vazdušnom puškom na trećem ovogodišnjem Svetskom kupu koji je počeo u Mariboru sa 184,2 kruga. Zlato je pripalo Kinezu Ćinan Žuu sa 207,6 krugova, dok je srebro osvojio Peter Šidi (Mađarska) sa 206,2 kruga.

Sjajne rezultate u konkurenciji 86 učesnika zabeležila su i druga dvojica srpskih strelaca, plasiravši se u "top 20": 12. Stevan Pletikosić 624,5 i 17. Milenko Sebić 623,7 krugova. Objica su bila blizu finala koje je vredelio 625,1 krug. Ovo je druga medalja u karijeri Milutina Stefanovića na Svetskim  kupovima. Srebro je osvojio na Svetskom kupu Fort Beningu u martu ove godine.

Srpski strelci završili su učešće na drugom Sveskom kupu u Minehnu sa bronzanom  medaljom Andree Arsović vazdušnom puškom. U finalu je još gađao samo Damir Mikec MK pištoljem i zauzeo četvrto mesto. Iz Fort Beninga sa prvog Svetskog kupa u martu, srpski strelci doneli su četiri medalje. Srebrom su se okitila Ivana Maksimović i Milutin Stefanović (oboje vazdušnom puškom) a bronzanim odličjima Zorana Arunović (vazdušni pištolj) i Andrija Zlatić (MK pištolj).Datum: 17.06.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...