Zlato za Filipovićevu, srebro za Kekića na Bledskoj regati 2014


Srpski reprezetativci osvojili dva odličja i drugog finalnog dana 59. internacionalne regate - Bled 2014. - Zbog zdrastvenih problema Martina Mačkovića dvojac bez kormilara, koji pored njega čini i Viktor Pivač, nije u nedeljnom finalu branio zlato iz subote.

Srpski reprezentativci su sa ukupno četiri odličja završili učešće na 59. inetrancionalnoj regati - Bled 2014. Posle zlata Martina Mačkovića i Viktora Pivača u dvojcu bez kormilara i bronze Ivane Filipović u skifu u subotu, u nedelju, 15. juna 2014, Srbija se dokopala još jednog zlata i jednog srebra. Najsjajnije odličje osvojila je Ivana Filipović u skifu koja je ubedljivo trijumfovala s vremenom 7:41,00. Zadovoljan njenim nastupom u nedelju bio je njen trener Petar Ibročić, inače član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije.

- Za razliku od prvog finalnog dana na Bledu kada se, bilo je očigledno nije dobro snašla zbog talasa na regatnoj stazi, Ivana je drugog dana bila na izuzetno visokom nivou i prezadovoljan sam njenim nastupom. Iako u finalu drugog dana nije učestvovala Austrijanka Magdalena Lobnik koja je trijumfovala u subotu, konkurencija je bila jaka budući da se nadmetala njena sunarodnica Mihaela Taupe. Reč je o veslačici svetske klase koja je lane u Južnoj Koreji postala svetska prvakinja u lakom skifu. U subotu je ona za tri sekunde bila bolja od Ivane, koja joj se u nedeljnom finalu revanširala pobedom od čak četiri sekunde prednosti. Ovaj podatak najbolje govori o kvalitetu trke koju je naša skiferka izveslala u nedelju. Sve u svemu nastupom na Bledu Ivana je napravila odličnu uvertiru za Svetski kup u Lucernu gde će, takođe, nastupiti u skifu, - kazao je Ibročić.

Odličje na Bledu osvojio je i Nikola Kekić. Posle četvrtog mesta u subotu naš veslač se u nedelju s vremenom 7:10,00 dokopao srebra. U istoj trci drugi naš skifer Igor Lončarević je bio peti s rezultatom 7:26,00.

- Kekić je izveslao jednu solidnu trku. Bio je čvrst, išao je dobro i na kraju je za tri sekunde bio lošiji od osvajača zlata - inače domaćeg takmičara. Iako to nije vrhunski rezultat raduje činjenica da je Kekić u Sloveniji pokazao da je u odličnoj fizičkoj spremi. S druge strane Lončarević je izveslao mnogo bolje nego u petak i subotu. Budući da nije skifer i da mu je takmičenje na Bledu bio deo treninga uspeo je da "obori" vreme - kazao je trener reprezentacije Aleksandar Ivković.

Favoriti za još jedno zlato u Sloveniji dvojac bez kormilara Martin Mačković, Viktor Pivač nisu nastupili u nedeljnom finalu zbog zdrastvenih problema Martina Mačkovića. Njih dvojica su posle najsjajnijeg odličja u subotu prepodne, istog dana popodne pobedom u svojoj grupi kvalifikacija superiorno došli do finala koje, nažalost, nisu veslali.Datum: 17.06.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...