x

Zlato za Filipovićevu, srebro za Kekića na Bledskoj regati 2014


Srpski reprezetativci osvojili dva odličja i drugog finalnog dana 59. internacionalne regate - Bled 2014. - Zbog zdrastvenih problema Martina Mačkovića dvojac bez kormilara, koji pored njega čini i Viktor Pivač, nije u nedeljnom finalu branio zlato iz subote.

Srpski reprezentativci su sa ukupno četiri odličja završili učešće na 59. inetrancionalnoj regati - Bled 2014. Posle zlata Martina Mačkovića i Viktora Pivača u dvojcu bez kormilara i bronze Ivane Filipović u skifu u subotu, u nedelju, 15. juna 2014, Srbija se dokopala još jednog zlata i jednog srebra. Najsjajnije odličje osvojila je Ivana Filipović u skifu koja je ubedljivo trijumfovala s vremenom 7:41,00. Zadovoljan njenim nastupom u nedelju bio je njen trener Petar Ibročić, inače član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije.

- Za razliku od prvog finalnog dana na Bledu kada se, bilo je očigledno nije dobro snašla zbog talasa na regatnoj stazi, Ivana je drugog dana bila na izuzetno visokom nivou i prezadovoljan sam njenim nastupom. Iako u finalu drugog dana nije učestvovala Austrijanka Magdalena Lobnik koja je trijumfovala u subotu, konkurencija je bila jaka budući da se nadmetala njena sunarodnica Mihaela Taupe. Reč je o veslačici svetske klase koja je lane u Južnoj Koreji postala svetska prvakinja u lakom skifu. U subotu je ona za tri sekunde bila bolja od Ivane, koja joj se u nedeljnom finalu revanširala pobedom od čak četiri sekunde prednosti. Ovaj podatak najbolje govori o kvalitetu trke koju je naša skiferka izveslala u nedelju. Sve u svemu nastupom na Bledu Ivana je napravila odličnu uvertiru za Svetski kup u Lucernu gde će, takođe, nastupiti u skifu, - kazao je Ibročić.

Odličje na Bledu osvojio je i Nikola Kekić. Posle četvrtog mesta u subotu naš veslač se u nedelju s vremenom 7:10,00 dokopao srebra. U istoj trci drugi naš skifer Igor Lončarević je bio peti s rezultatom 7:26,00.

- Kekić je izveslao jednu solidnu trku. Bio je čvrst, išao je dobro i na kraju je za tri sekunde bio lošiji od osvajača zlata - inače domaćeg takmičara. Iako to nije vrhunski rezultat raduje činjenica da je Kekić u Sloveniji pokazao da je u odličnoj fizičkoj spremi. S druge strane Lončarević je izveslao mnogo bolje nego u petak i subotu. Budući da nije skifer i da mu je takmičenje na Bledu bio deo treninga uspeo je da "obori" vreme - kazao je trener reprezentacije Aleksandar Ivković.

Favoriti za još jedno zlato u Sloveniji dvojac bez kormilara Martin Mačković, Viktor Pivač nisu nastupili u nedeljnom finalu zbog zdrastvenih problema Martina Mačkovića. Njih dvojica su posle najsjajnijeg odličja u subotu prepodne, istog dana popodne pobedom u svojoj grupi kvalifikacija superiorno došli do finala koje, nažalost, nisu veslali.Datum: 17.06.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...