x

Održano prvenstvo Beogada u atletici za OSI 2014

Održano prvenstvo Beogada u atletici za OSI 2014

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas obavestimo o uspešno održanom Otvorenom prvenstvu Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom koje je održano na stadionu Zavoda za sport i medicinu sporta na Košutnjaku. Na ovom prvenstvu učestvovali su najbolji atletičari Srbije Draženko Mitrović, Željko Dimitrijević, Jovica Brkić kao i drugi vrhunski atletičari sa invaliditetom.

Organizator takmičenja bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, pod pokroviteljstvom Skupštine grada, Sekretarijata za sport i omladinu i Atlantik grupe, a uz pomoć Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Preko 60 najboljih atletičara sa invaliditetom ( raznih kategorija invalidnosti: slepi i slabovidi, paraplegičari, amputirci, gluvi i nagluvi, osobe sa intelektualnim teškoćama,. ) nadmetali su se u sledećim disciplinama: 100 m, 400 m, skok u dalj, bacanje kugle, diska, koplja i čunja.

Najvredniji rezultat prvenstva ostvarili su Draženko Mitrović (kategorija F54, paraplegičari) bacanje diska (30,07 m) i Željko Dimitrijević (24,59 m) u bacanju čunja u kategoriji kvadriplegičar

Prvaci Beograda za 2013. godinu po disciplinama postali su:

Skok u dalj: Maja Srećković, Goran Stjepanović
100 m: Maja Srećković, Zorica Latinović, Jasna Živković, Radomir Muminović, Ivan Radović, Danijel Đokić, Srđan Orlić, Goran Stjepanović, Miloš Trivanović, Drago Erceg
400 m:Jasna Živković, Igor Despotović
Bacanje kugle: Milan Komatinović, Draženko Mitrović, Dušan Stamenković, Duško Sretenović, Ljiljana Trbulin
Bacanje diska: Draženko Mitrović
Bacanje koplja: Nemanja Dimitrijević
Bacanje čunja: Željko DimitrijevićDatum: 13.06.2014. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...